Independenta SA Sibiu, producator de utilaje pentru metalurgie, a realizat in primele sase luni ale anului o cifra de afaceri de 2,25 mil. de euro (7,1 mil. de lei), cu 3,3 la suta mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Circa 66 la suta din cifra de afaceri de anul acesta, adica 1,49 mil. de euro, a reprezentat export, dupa cum reiese din raportul semestrial publicat pe Rasdaq. Societatea a realizat in prima jumatate a anului reparatii si amenajari ale spatiilor de productie in valoare totala de aproape 440.000 euro (1,4 mil. de lei).

Rezultatele partiale, pentru primele sase luni ale anului arata ca firma Independenta SA a realizat profit, insa mai mic decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Independenta SA a finalizat procedura de marire a capitalului social de la circa 6,5 mil. de lei la 9,5 mil. de lei, dupa cum se arata in raportul semestrial. Capitalul social este divizat in aproape 3,8 mil. de actiuni, cu o valoare nominala de 2,5 lei pe actiune.

Principalul actionar al firmei din Sibiu este SIF Transilvania, cu o participatie de 53,2 la suta. Alti actionari importanti sunt persoane fizice, printre care, Constantin Teodorescu, Ion Gheorghe si Ion Gerogescu, fiecare cu cate 9,5 la suta din actiuni, precum si Bogdan Marinescu, ce detine echivalentul a 7,9 la suta din actiunile societatii.

Independenta SA Sibiu a vandut, in prima jumatate a anului, un corp de cladire de peste 7.000 de metri patrati construiti, impreuna cu terenul aferent, pentru suma de 1,07 mil. de lei (320.000 euro). Vanzarea corpului, care a reprezentat 41,17 la suta din fosta sectie ES-CNE, a contribuit seminificativ la profitul companiei.

Actionarii Independenta au aprobat in cadrul ultimei adunari generale divizarea societatii in trei firme pe actiuni, din care doua fara activitate, in vederea vanzarii unor active importante. Una din societatile ce rumeaza sa fie infiintate, Casa Alba SA, va avea in proprietate un teren de noua hectare, cu cladirile aferente, vizat de mai multi investirori.

Actionarii Independenta spera sa vanda terenul prin tranzactionarea firmei casa Alba SA pe piata Rasdaq, unde este cotata acum si Independenta SA.