Dupa functionarii publici a venit randul angajatiilor din cadrul Regiei Autonome a domeniului Public sa se planga de Paul Pacuraru. Sindicalistii care ii reprezinta pe salaratii RADP se pregatesc de proteste deoarece Guvernul nu a autorizat restructurarea Regiei.

Grigore Pop liderul sindicatul Alfa cluj afirma ca a vorbit in cursul zilei de ieri cu ministru Muncii Paul Pacuraru care nu si-a adus aminte de restructurarea RADP.

Potrivit legislatei in viguoare dupa ce consiliul local Cluj-Napoca a decis sa transforme RADP intr-un serviciu intern al primariei guvernul trebuia sa aprobe planul de restructurare si platiile compensatorii pentru 186 de asngajati care vor fi disponibilizati.

Ca urmare a acestei situatii sidicalistii anunta pentru luna septembrie miscari de protest.

“Nemultumirea nostra este ca pana la acesta data inca nu am primit un raspuns privitor la program de restructurare propus Guvernului Romaniei de catre Consiliul local Cluj-Napoca. Obligatia Guvernului Romaniei era sa ne anunte in scris, in mod oficial daca acest program a fost acceptat sau nu”, a afirmat Grigore Pop presedintele Cartel Alfa Cluj.

Reprezentantii Cartel sustin ca indecizia guvernului va conduce la blocarea salariile tuturor angajatilor, deorece RADP are in acest moment un stat incert. Regia nu se afla inca in administratia primarirei iar situatia financiara este aprope de faliment.

Grigore Pop considera ca trebuiesc urgentate procedurile pentru deblocarea fondurilor necesare platilor compensatorii. Totusi liderul Cartel Alfa Cluj afirma ca pe teren lung asemnea masuri ar trebui inlocuite cu o lege a acompaniamentului social. Astfel persoanele disponibilizate vor primii banii pentru recalificare.