Dupa ce centrul istoric a fost pus la punct, cartierele isi schimba si ele fata. Si fatadele. Una din principalele artere ale orasului, bulevardul Mihai Viteazu, se pregateste sa fie redeschis circulatiei rutiere. Echipele SC DPC SA continua lucrarile asfaltare pentru ca, pina la jumatatea acestei luni, sa fie finalizat ultimul tronson.

In schimb, pe Somesului se circula din 7 august, data la care au fost amenajate 50 de locuri de parcare. Daca pe strada Distributiei abia au inceput sapaturile generale, lucrarile din Piata Aurarilor au ajuns la jumatate, iar Pasajul Scarilor este aproape gata. „Saptamina viitoare vor fi montate plintele care delimiteaza scarile", a anuntat, ieri, Klaus Johannis.

Cei de la Geiger lucreaza in continuare pe strada Pielarilor, unde pavajul a fost montat in proportie de 35 la suta.

Lucrari la utilitati

Nu mai putin de 12 strazi cuprinse in perimetrul Calea Dumbravii - Vasile Milea - Stefan cel Mare se afla inca in lucru. Pe Ciprian Porumbescu, Dragos Voda si Nicolae Zamfirescu, retelele de apa, gaz si electricitate sint la un pas de a putea fi folosite, in timp ce pe strada Goethe se va interveni la reteaua de apa in zilele urmatoare.

In zona Calea Poplacii - Bulevardul Victoriei, se lucreaza de zor. Echipele de la Scamoter si Contram amenajeaza un nou sistem rutier pe strada Alamor. Cei care locuiesc pe Dimitrie Cantemir nu mai au mult de asteptat montarea retelei de apa, aceasta fiind finalizata in proportie de 75 la suta.

Pe General Grigorescu, reteaua de gaz e gata si urmeaza ca strada sa fie reasfaltata, in functie de conditiile meteorologice.

La un pas de finalizare

In zona Stefan cel Mare - Berea Sibiului, santierele de pe stradutele din imprejurimi sint aproape gata. „Pe strazile Galileo Galilei si Lirei lucrarile au ajuns in faza asternerii startului de uzura pe carosabil si pe trotuare. Pe Pantei si Podgaru a intervenit firma de gaz pentru reabilitarea propriei retele.

Pe aceasta din urma strada lucrarile la reteaua de canalizare sint finalizate", arata Mirela Gligore, din cadrul Directiei de Comunicare a Primariei. Pe Suru, se fac ultimele teste la reteaua de apa, in timp ce, pe strada Urlea, acestea au fost deja finalizate.

Trafic reluat

De saptamina viitoare, traficul auto va putea fi reluat pe strada Pompeiu Onofreiu, una din cele mai mari strazi din centrul istoric. Circulatia va putea fi reluata, insa numai pe un singur sens, cel dinspre bulevardul Coposu inspre Filarmonicii. Lucrarile au fost executate de echipele de la Sinecon SA, pe o suprafata de 3.500 de metri patrati.

„Contractul incheiat de municipalitate cu antreprenorul include lucrari de reabilitare a retelei de apa si canalizare, a carosabilului si a trotuarelor, precum si amenajarea strazii cu 65 de locuri de parcare", precizeaza primarul Johannis. Parcarea se va face pe baza de tichete sau abonamente.

Klaus Johannis l primar Sibiu„Lucrarile de reabilitare a strazilor din cartiere avanseaza intr-un ritm destul de bun"