Eveniment

Oradea/ Universitatea Oradea ramane cu acreditarea Universitatea Oradea va continua sa functioneze perfect legal, desfasurandu-si activitatea pe baza unei hotarari de guvern, emise anul trecut, iar facultatile si specializarile sunt fie acreditate, fie autorizate.

Calificativul "incredere limitata", acordat Universitatii Oradea de catre Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS), nu inseamna retragerea acreditarii institutiei. Romania Libera

Cluj/Derby pe “Moina”: Consiliul Judetean vs. Prefectura Proiectul pentru reconstructia stadionului “Ion Moina” este, din nou, amenintat cu blocarea.

Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) s-a sesizat, la cererea prefectului Alin Tise, cu privire la modul in care Consiliul Judetean (CJ) a organizat procedura de atribuire a acestui proiect.

Prima neregula semnalata de prefect, si cea mai grava, dat fiind faptul ca aceasta ar putea anula intreaga procedura de atribuire a proiectului, se refera la neconcordanta dintre ceea ce contine hotararea aprobata de CJ si ceea ce cuprinde documentatia de atribuire in sine.

“Cele doua acte trebuie sa contina aceleasi obiective”, se arata in raspunsul emis prefectului de ANRMAP.

Prefectul spune ca hotararea CJ aproba doar concesionarea lucrarilor publice pentru stadion, o sala de sport si o unitate de cantonament, in timp ce in documentatia de atribuire se prevede si construirea unui centru multifunctional care va include garaje subterane, birouri, activitati hoteliere, alimentatie publica, spatii comerciale, galerii de arta, sali de conferinte etc.

De cealalta parte, presedintele Comisiei pentru stadion a CJ, Dan Canta, raspunde ca este firesc ca hotararea CJ sa precizeze obiectivele majore urmarite de CJ - stadion, sala de sport si complex de cantonament, “iar documentatia sa fie detaliata in functie de terenurile pe care CJ le-a scos la bataie, astfel incat oferta sa devina atragatoare pentru investitori”.

Recomandarea ANRMAP, insa, este aceea ca CJ sa-si modifice fie documentatia de atribuire, fie hotararea, astfel incat cele doua acte sa coincida la capitolul obiective de investitii. Numai ca, in cazul in care CJ va opta pentru “modificarea documentatiei de atribuire, automat se va anula procedura demarata”, precizeaza ANRMAP.

Ziua de Cluj

Iasi/Nori negri deasupra Prefecturii Iasi Prefectul Nicusor Paduraru ar putea sa-si piarda postul.

Gurile rele spun ca prefectul Nicusor Paduraru ar putea suferi o astfel de repercusiune dupa ce l-a demis fara drept de apel din functia de cancelar al Prefecturii pe Valerian Salavastru, secretarul executiv al PNL Iasi si finul de cununie al deputatului Relu Fenechiu.

Aceleasi guri rele spun ca, in cazul unei schimbari, locul lui Paduraru ar urma sa fie luat de unul dintre oamenii de mingi ai baronului liberal. Romania Libera

Administrativ

Sibiu/Piata de milioane de euro Primaria Sibiu a inaugurat Piata Garii, dupa ce termenul de finalizare a lucrarilor a fost amanat in doua cazuri, lucru care nu a convenit deloc municipalitatii, aceasta exprimandu-si dezamagirea fata de firma care a lucrat la obiectiv. Amenajarea Pietei Garii a costat peste 5,3 milioane de euro.

EvZ

Timisoara/ Paguba in bugetul soferilor timisoreni Starea proasta a drumurilor din Timisoara trimite des la service si in magazinele de piese auto soferii timisoreni. Cele mai multe probleme cu care se confrunta mecanicii sunt la sistemele de directie si suspensii. EvZ

Imobiliar

Iasi/Topul apartamentelor in Moldova In top conduce Iasiul cu cel mai scump apartament vandut, de 200.000 de euro, la polul opus fiind Vasluiul, cel mai sarac judet al Moldovei. Un apartament de 80 de metri patrati in centru s-a vandut cu doar 70.000 de euro. EvZ

Economie

Suceava/Kilowati mai scumpi la Suceava Autoritatea Nationala de Reglementare a Energiei (ANRE) intentioneaza ca, incepand de anul viitor, sa introduca preturi de energie electrica in functie de zone. Cetatenii avantajati de aceasta masura sunt cei care domiciliaza in orase in apropierea carora exista hidrocentrale.

In orasele unde exista termocentrale, energia electrica ar putea costa mai mult. Romania Libera

Cluj/800 de absolventi de liceu vor la Auchan si la Carrefour Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj a recrutat 776 de absolventi din liceele clujene cu profil economic pentru a lucra la Carrefour si Auchan.

Conducerile celor doua hypermarket-uri ce se vor deschide in octombrie, care au pus la bataie impreuna 1.050 de locuri de munca, se declara multumite de interesul clujenilor. Ziua de Cluj

Iasi/Salariile iesenilor sunt in continua crestere Conform datelor furnizate de Directia Judeteana de Statistica Iasi (DJS), cea mai mare parte a iesenilor aduc in casa venituri intre 7 si 10 milioane lei (700 si o mie RON) lunar. Astfel, aproximativ 24 la suta din populatia judetului are venituri ce se incadreaza intre aceste cifre.

Cei care castiga lunar aceste sume sunt salariatii din domeniul industriei, constructiilor, invatamantului sau prestarilor de servicii. Ziua de Iasi

ShowBiz&Fun

Buzau/Laura Andresan, petrecere erotica pentru Grasu XXL Laura Andresan si Grasu XXL, rapperul care ii va realiza urmatorul disc, se pregatesc de petrecere. Turneul "Interzis", pe care cei doi il sustin in cateva din orasele Romaniei, a ajuns la Sarata Monteoru.

Dupa showul de azi, de la miezul noptii, echipa este asteptata in jurul orei 2.00 in Campina, la Club President. Aici s-a organizat un after party in cinstea rapperului. "Maine este ziua lui Grasu si ne-am gandit ca ar fi dragut sa ne facem de cap. Evident ca o sa fie si «Interzis» cu noi, desi maine baietii stabilesc regulile, noi le ascultam.

Click