Locuintele ANL din Iasi vor putea fi vandute chiriasilor abia in anul 2009, deoarece proiectul hotararii de Guvern prevede inceperea procedurilor de achizitionare abia la 5 ani dupa primirea in folosinta. 587 de locuinte ANL au fost date in folosinta iesenilor in 2004.

Desi ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor, Laszlo Borbely a anuntat ca locuintele ANL vor putea fi cumparate incepand cu luna septembrie, proiectul hotararii de Guvern privind achizitionarea acestora prevede ca o conditie esentiala pentru cumparare existenta unui termen de minim 5 ani de la primirea in folosinta de catre locatar .

Conform cotidianului Jurnalul de Est, in municipiul Iasi ar exista 578 de locuinte ANL care nu pot fi cumparate in aceste conditii decat in anul 2009, intrucat au fost date in folosinta abia in anul 2004.

In acelasi timp, o serie de necunoscute cu privire la preturile si la modalitatile de cumparare au generat nelinistea in sanul chiriasilor ANL. Obiectiv de Iasi considera ca in spatele deciziei de vanzare a locuintelor ANL s-ar afla interesele imobiliare ale guvernantilor.

In anii trecuti au existat diferite scandaluri cu privire la acordarea preferentiala de apartamente din patrimoniul Agentiei Nationale pentru Locuinte catre mai multi demnitari sau oameni de afaceri. (HotNews.ro).