Foarte curand, litigiul intre Primaria Ploiesti si Primaria Bucov privind proprietatea Parcului memorial "Constantin Stere" va ajunge in instanta de judecata.

La sfarsitul saptamanii trecute, primarul din Bucov, Ion Savu a declarat in exclusivitate pentru "Monitorul": "Deja am discutat cu consilierii si toti ne-am pus de acord ca este cel mai bine sa actionam in justitie Primaria Ploiesti pentru un bun care de fapt este al nostru. Deocamdata am facut adresa catre Cadastru pentru a ni se da documentatia privind intabularea celor 101 ha de teren.

Aceste acte ne vor fi necesare in instanta. De cand are Primaria Ploiesti parcul, acolo nu s-a facut mare lucru. Mai rau, de cand s-a facut acolo adapostul de caini, comuna noastra este plina de animalele acestea. Ori ca le da drumul de acolo cand sunt prea multe, ori ca le aduc altii in preajma adapostului, nu stiu ce sa zic. sunt multi investitori care vor sa faca ceva acolo.

Vin si ne intreaba pe noi, dar nu stim ce sa le spunem pentru ca exista problema asta in stabilirea proprietatii. Ca sa facem Zilele comunei Bucov, trebuie sa facem cerere la Primaria Ploiesti si nu stiu cat de normal este, avand in vedere ca este terenul nostru Nu se poate spune ca este vorba de o intabulare gresita, pentru ca noi nu sutem vecini cu Ploiestiul, ci cu Berceniul".

?n replica, viceprimarul Ploiestiului, Radu Socoleanu spune ca este o falsa problema cea pusa de autoritatile din Bucov, pentru ca foarte curand, Ploiestiul va deveni o metropola, iar Bucovul va fi inclus in zona metropolitana. "Sper ca vom ajunge la o intelegere, pentru ca avem incepute deja investitii acolo. Acum facem adapostul pentru ursi.

Oricum, Ploiestiul are mai multe posibilitati de a face ceva frumos acolo. Eu inteleg dorinta fiecarei localitati de a-si mari veniturile, dar parcul trebuie sa ramana al Ploiestiului".