Agricultorii turdeni mai au de asteptat pana vor primi banii europeni

de Emil Halastuan     Ziarul 21
Luni, 13 august 2007, 0:00

Alti mari fermieri, ce detin terenuri agricole in perimetrul celor 16 comune arondate Centrului Local APIA Turda, au depus circa 80 de cereri de acordare a sprijinului pe suprafata la sucursala clujeana a agentiei.

Fermierii solicita sprijinul financiar acordat de UE pentru o suprafata totala de 55600 de hectare de teren, amplasata in zona arondata Centrului Local Turda, a precizat seful acestuia, Niculina Nistor.
Aceasta a spus ca banii ceruti de fermieri se vor plati solicitantilor cu dosare in regula cu incepere din luna decembrie, anul acesta. Operatiunea se va incheia in luna iunie 2008.

Acum, angajatii de la Serviciul „Controale si inspectii pe teren” din cadrul sucursalei APIA Cluj, impreuna cu reprezentantii Centrului Local Turda, verifica veridicitatea declaratiilor, pentru a vedea daca suprafetele mentionate de acestia in cererile depuse coincid cu situatia existenta in teren.

De asemenea, se verifica modul de completare a cererilor si prelucrarea acestora in baza de date a sucursalei APIA Cluj. Abia apoi urmeaza aprobarea pentru plata a suprafetelor pentru care se solicita alocarea de sprijin financiar. Niculina Nistor a adaugat ca toate aceste operatiuni trebuie incheiate pana la sfarsitul lunii septembrie. In paralel, are loc si arhivarea cererilor.

Potrivit prevederilor legale, aceasta operatiune se face atat manual, cat si electronic.
Seful Centrului Local APIA Turda, Niculina Nistor, a mai spus ca in aceasta perioada se aproba cererile de acordare a primei de exploatatie si a celei pe cap de animal, in cazul bovinelor, respectiv ovinelor.
137 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRIHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică