Veste proasta pentru calatorii care apeleaza la serviciile companiei Tarom. Reprezentantii companiei au anuntat, ieri, ca zborurile care au ca destinatie sau punct de plecare aeroportul din Sibiu vor fi suspendate, insa nu definitiv. Motivul invocat de compania aeriana face trimitere la lucrarile care se desfasoara, in prezent, la aeroportul sibian, potrivit agentiei de presa NewsIn.

Aflat in curs de modernizare, aeroportul isi va intrerupe activitatea, insa doar in anumite perioade, cind toate companiile aeriene isi vor suspenda zborurile. „Activitatea aeroportului nu va fi suspendata decit in citeva weekenduri. Se lucreaza inca la pista, iar zborurile sint anulate doar temporar. Toate, nu numai cele ale Tarom.

Cind va fi gata aeroportul, toate cursele vor fi reluate in regim normal", a precizat Augustin Sava.

Zboruri anulate

Tarom isi va suspenda cursele in perioadele 24 - 26 august, 30 august - 1 septembrie, 7 - 9 septembrie si 14 - 16 septembrie. In cazul decolarilor de pe aeroportul Sibiu, catre Munchen, pasagerii care au deja rezervari vor pleca din Bucuresti. Ei vor avea la dispozitie si un autocar, la fel ca si cei ale caror zboruri au fost programate cu escale la Sibiu.

Desi, odata cu inceperea lucrarilor de modernizare, autoritatile locale au promis ca zborurile nu vor fi afectate de lucrari, compania Tarom a fost prima si, pina acum, singura care a anuntat ca isi va intrerupe, pentru perioade scurte, cursele din si inspre Sibiu.

Marimea conteaza

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Dicu, a afirmat, la rindul lui, ca activitatea aeroportului nu va fi intrerupta din cauza lucrarilor de modernizare. Dicu a gasit si o posibila explicatie pentru decizia Tarom. „Cei de la Tarom s-ar putea sa aiba niste avioane de capacitate mai mare. Zborurile nu vor fi afectate de lucrari.

Desi, daca am fi decis sa inchidem aeroportul pe durata lucrarilor, acum ar fi fost gata", a afirmat Dicu. Pista, cu tot cu parcarile din jur, va fi gata anul viitor, in timp ce noul terminal ar trebui sa fie finalizat in septembrie, si asta fara cei 11 milioane de euro, adica jumatate din suma promisa de Guvern. „Acesti bani reprezinta o promisiune care a fost facuta. Eu inca sper ca vor veni", a mai spus Gheorghe Dicu.

Credit pentru modernizare

Pe linga banii promisi de la guvern, Consiliul Judetean a contractat un credit de 140 de milioane de lei noi destinat lucrarilor de extindere si modernizare a aeroportului. In urma unei licitatii care a avut loc in luna aprilie, imprumutul a fost acordat de Dexia Kommunalkredit Bank pe o perioada de 25 de ani, cu un termen de gratie de cinci ani.

Dexia Kommunalkredit Bank este specializata in acordarea de finantari pentru sectorul public in Europa Centrala si de Est. In anul 2005, Dexia Kommunalkredit Bank a infiintat un birou local la Bucuresti si a acordat deja imprumuturi autoritatilor publice din diferite judete ale tarii.

Augustin Sava l director general aeroport

„Activitatea aeroportului nu va fi suspendata decit in citeva weekenduri. Se lucreaza inca la pista, iar zborurile sint anulate doar temporar. Cind va fi gata aeroportul, toate cursele vor fi reluate"