Traieste prin altii

Tinarul de 28 de ani era internat din 4 august la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean Cluj, dupa ce fusese grav ranit intr-un accident de circulatie petrecut pe soseau Cluj-Zalau. Timp de 6 zile Ionut a ramas in stare de coma profunda pentru ca simbata noaptea sa intre in moarte cerebrala.

Familia sa a decis ca organele sa-i fie donate, in speranta ca viata altor persoane va fi salvata. Simbata noaptea, rinichii i-au fost transplantati la doua tinere care sufereau de insuficienta renala cronica, iar inima a ajuns in pieptul unei tinere de 15 ani din Tirgu Mures.

„Pacientele a caror viata a fost salvata sint recunoscatoare sistemului de transplant din Romania, dar mai ales familiei, care a avut puterea sa treaca peste acest moment tragic si sa faca in asa fel ca Ionut sa traiasca in continuare“, a declarat pentru monitorul prof. dr.

Mihai Lucan, seful Institutului de Urologie si Transplant Renal din Cluj-Napoca, cel care a realizat cele doua transplanturi de rinichi.

„De neinlocuit“

La doar 28 de ani, Ionut Dardai avea un parcurs profesional impresionant. Absolvent a doua facultati, una din cadrul Universitatii Tehnice din Cluj si Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai“, Ionut era expert in cadrul Corpului de Control al Ministerului de Interne de aproximativ o jumatate de an. In aprilie 2004 se incrie in Partidul Democrat.

Din 19 februarie 2006 devine presedintele filialei de tineret a PD Cluj. Citeva luni mai tirziu este votat vicepresedinte al aripii tinere a filialei judetene PD.

„O persoana care nu poate fi inlocuita nici ca prieten, nici ca si colaborator. Era un specialist in administratia publica. Ne va ramine tuturor in memorie. Mi-a fost mina dreapta, cel mai apropiat colaborator, ne completam, era partenerul perfect“, sint cuvintele lui Radu Moisin, presedintele aripii tinere a filialei judetene a Partidului Democrat.

Ionut Dardai a ajuns la spital, dupa ce autoturismul Subaru Impreza, in care se afla pe bancheta din spate, a lovit remorca unui camion parcat pe drumul dintre Cluj si Zalau. Ceilalti doi ocupanti ai masinii au scapat cu rani superficiale, din cauza ca autoturismul a lovit cu spatele autocamionul parcat.

Ultimul drum

Prietenii si cunocutii lui Ionut vor participa miercuri de la ora 18 la un priveghi oficiat la Capela Cimitirului Central din Cluj. Joi, de la ora 13, la Cimitirul Central, toti apropiatii il vor conduce pe ultimul drum pe cel care le-a fost „un adevarat model in viata“.

La funeralii sint asteptati sa ajunga si presedintele PD, Emil Boc, precum si prefectul Clujului, Alin Tise, un apropiat de-al lui Ionut, precum si foarte multi membri ai Partidului Democrat.