Regretele „Motului“

Damian a decis sa se retraga din activitate

Dupa sezoanele petrecute pe „Ion Moina“, Damian a fost aproape de a semna un contract de joc cu Universitatea Craiova. Fotbalistul a fost remarcat si de Mircea Rednic, pe vremea cind actualul antrenor al dinamovistilor pregatea pe FC Vaslui.

Soarta a facut, insa, ca jucatorul sa ajunga la Gloria Bistrita, unde a fost cerut cu insistenta de Ioan Ovidiu Sabau, cel care si-a pus mari sperante in noua achizitie. Aflat in plin campionat, „Motul“ a aflat de decizia jucatorului alaltaieri dimineata si a ramas socat: „Imi pare nespus de rau pentru Damian.

Este un jucator bun, chiar foarte bun, care si-a facut treaba ireprosabil. Poate ca nu ajungea in echipa nationala, dar ar fi putut deveni unul dintre cei mai buni fundasi din tara. Eu cred ca mai avea multe de spus in fotbalul romanesc. Am incercat sa-l fac sa se razgindeasca o zi intreaga, dar n-am reusit. Este decizia lui, pe care trebuie sa o respectam“, a declarat cu amaraciune Sabau.

Decizie definitiva

In ciuda opozitiei antrenorului, Damian este hotarit sa nu se abata de la hotarirea pe care a luat-o: „Am luat o decizie grea, dar irevocabila. Timpul va decide daca este cea mai buna. Sint in convalescenta si am nevoie de citeva zile de pauza acum, dupa care voi vedea ce voi face. Este decizia mea si trebuie respectata.

Le-am spus si baietilor in vestiar si m-au intrebat daca am patit ceva, daca am probleme. Ei bine, sint in regula, asta este. Merg mai departe. Mi-a fost foarte greu, mai ales ca am practicat aceasta meserie 16 ani de zile. Am ajuns la un stadiu pe care nu stiu daca l-as fi putut depasi“, si-a motivat decizia, in exclusivitate pentru monitorul, Razvan Damian. Fotbalistul a semnat cu Gloria Bistrita in septembrie 2006.