Intr-un moment de inconstienta, soferul unei masini care circula spre Alba Iulia a incercat sa depasesca un TIR inmatriculat in Republica Moldova. Din cauza vizibilitatii reduse, soferul nu a observat ca din sens opus se apropie o alta masina. “A intrat in depasire la un autocamion care venea de pe directia Sibot - Sebes.

A vazut ca din fata ii vine un alt autoturism, a virat brusc dreapta si iesit in afara partii carosabile si de acolo a ricosat din nou in partea carosabila lovindu-se frontal cu o autoutilitara care venea din sens opus”, a declarat agentul sef adjunct, Gabriel Suciu de la Politia Rutiera Alba.

Ca in filme

Toata scena s-a produs foarte rapid, fara ca ceilalti participanti la trafic sa apuce sa inteleaga ce s-a intimplat. Masina a ricosat in aer si a cazut peste o alta ce venea din sens opus. “Probabil a zis dinsul ca are timp sa depaseasca.

A acrosat cu partea din dreapta a Daciei partea din stinga a TIR-ului in fata, a izbit maldarul de pamint de acolo din margine si, dupa care, prin aer, a ricosat exact pe noi. Nu am mai avut absolut nimic de facut. A fost o fractiune de secunda. Stau si ma gindesc ca daca nu ar fi fost impactul asta cred ca dinsii, la ora actuala, erau morti. Deci plonja masina exact in jumatatea asta.

S-a vazut masina undeva pe la patru metri, patru metri si ceva era deasupra si a venit asa in aer”, a explicat Sorin Schiopu, pasager in masina lovita. “Ne-am trezit cu Dacia care venea dinspre Deva, in aer. A acrosat TIR-ul ala si a dat pe zona verde si i-a aruncat in aer peste noi peste capota. La mine masina nu ii lovita in fata deloc. Numai capota.

Nu stiu cum au ajuns aici numa’ i-am vazut si atit”, a explicat si Nicolae Ardelean, sofer Fiatului.

Ca prin minune, fiarele contorsionate ale Daciei au cazut cu partea de jos peste motorul utilitarei, astfel ca toti cei patru ocupanti ai masinilor au scapat cu doar citeva zgirieturi. Martorii spun ca daca impactul ar fi avut loc citeva zeci de centimetri mai in fata toti ocupantii ma-sinilor ar fi fost facuti bucati.

Vizibil afectat de eveniment, soferul TIR-ului, inmatriculat in Republica Moldova nu a dorit, la inceput, sa faca vreo declaratie, acceptind pina la urma sa povesteasca ce isi aminteste. “Io nici nu l-am vazut. Numa’ am auzit un hirsiit si gata. Atit numa hiriiala. Si l-am vazut cum a inceput sa danseze in fata mea si atit. Si gata. Nu l-am vazut”, a declarat acesta.

Tronsonul de drum pe care s-a intimplat acest accident este unul deosebit de periculos din cauza numeroaselor curbe, care reduc vizibilitatea la distanta. Tocmai de aceea, politistii ii sfatuiesc pe participantii la trafic sa evite excesul de viteza, mai ales pe timp de noapte.