O statistica recent publicata de catre Directia Politiei Rutiere, privind numarul accidentelor produse in perioada 1999 - 2006 in tara, plaseaza judetul Prahova pe un nefericit loc doi. Si asta in conditiile in care din totalul rezultat in acest interval de 84.671 accidente pe tara, aproape patru mii de astfel de evenimente s-au petrecut numai in Prahova.

Astfel, drumurile Prahovei se afla in top la numarul de grav raniti si morti in coliziunile rutiere. Daca cele mai multe accidente de circulatie au avut loc in Bucuresti, respectiv 12.000, capitala este cert urmata in top de Prahova, cu 3.732 de accidente, judetul nostru surclasand astfel judete mari ca Brasovul, Timisul sau Constanta.

In Prahova, in urma celor 3.732 de accidente, peste cinci sute de oameni si-au pierdut viata.

Totodata, judetul nostru se claseaza printre primele judete si in privinta numarului ranitilor grav, in urma coliziunilor de autovehicule, aici inregistrandu-se 788 de cazuri, adica de patru ori mai mult ca in judete precum Satu Mare si Gorj, dar cu aproximativ 4.000 de persoane ranite grav mai putin decat in Bucuresti.

Locuri, luni, zile si ore fatidice

In ultimii opt ani, cele mai multe decese in accidente rutiere in judet au fost inregistrate in 2005. In schimb, anul trecut numarul mortilor a atins cea mai mica valoare din perioada ultimilor opt ani. Statisticile Politiei Rutiere mai arata ca in a doua jumatate a anului au loc cele mai multe accidente.

De altfel, octombrie este luna de varf atat la numarul de fatalitati, cat si la cel al grav-ranitilor. In ceea ce priveste ziua in care au loc cele mai multe accidente, s-a constatat ca aceasta este vinerea. In schimb miercuri este, din acest punct de vedere, o zi linistita.

Aceeasi statistica mai arata ca intervalul orar cel mai propice accidentelor este reprezentat de orele 18 si 19, in schimb, intre orele 3 si 4 dimineata, soselele sunt mult mai sigure. In Prahova, cele mai fierbinti zone sunt pe DN1 Valea Prahovei, localitatea Barcanesti si punctul Movila Vulpii.