Cimitirul, santier provizoriu

de Laura Catuneanu     Monitorul de Sibiu
Vineri, 17 august 2007, 0:00


Aleea de la intrarea in cimitir, cea din zona Eroii Revolutiei si cea din zona Serelor vor fi reamenajate, chiar de la sfirsitul acestei saptamini. Peste 3.500 de metri patrati vor fi reasfaltati, iar pavajul va fi refacut de firma Contram, care, potrivit contractului, va efectua lucrari in valoare de 156.728 lei. In doua luni de zile, cele trei alei din cimitir vor fi finalizate.

„Municipalitatea sibiana, prin intermediul Serviciului Public de Administrare a Cimitirului Municipal Sibiu va demara incepind din aceasta saptamina lucrarile de amenajare a unei serii de alei pietonale din cimitir.

Contractul cuprinde lucrari de reabilitare pentru aleile pietonale din Zona A, Aleea Eroii Revolutiei si Aleea din zona serelor", a anuntat Mirela Gligore, din cadrul Serviciului de Relatii cu Presa al Primariei. Aleea din zona Serelor, in suprafata de 544 de metri patrati, va fi refacuta complet.

In aceasta zona vor fi demarate lucrari de creare a structurii strazii, de amplasare a bordurilor si de asfaltare.

Supravegheati de camere

Pentru a-i „stavili" pe cei care profaneaza sau distrug morminte, edilii au mai decis sa introduca un sistem de supraveghere cu camere video. Camerele vor fi instalate dupa ce aleile pietonale vor fi gata si in urma unei licitatii de achizitie. Pina la sfirsitul anului, cimitirul sibian nu va scapa de lucrari.

Dupa alei, urmeaza refacerea capelelor si a acoperisului cladirii administrative, reabilitarea instalatiei de apa si amenajarea unei platforme betonate pentru amplasarea containerelor de colectare a resturilor vegetale.

Potrivit reprezentantilor municipalitatii, costurile acestor investitii vor fi estimate in perioada imediat urmatoare, cind va fi stabilita si data licitatiei pentru desemnarea firmelor care se vor ocupa de lucrari.

800 de locuri de veci

O alta investitie planificata pentru acest an este imprejmuirea unui teren nou, situat in Calea Cisnadiei si achizitionat de municipalitate in luna decembrie a anului trecut. Cu o suprafata de 4.320 de metri patrati, pe terenul de la marginea cimitirului se pot crea inca 800 de locuri de veci.

„Noile locuri vor fi amenajate imediat dupa incheierea operatiunii de reabilitare a imprejmuirilor", explica Mirela Gligore.

Distributiei, in lucru

Alte lucrari de reabilitare strazi se efectueaza pe strada Distributiei. Echipele DPC SA au inceput primele sapaturi inca de la inceputul lunii august. Potrivit reprezentantilor municipalitatii, „vor fi reabilitate straturile de balast, piatra sparta si balast stabilizat, urmind sa se treaca la asternerea straturilor asfaltice".

In total, se lucreaza la 5.200 de metri patrati de carosabil si peste 1.700 de metri patrati de trotuar. Pentru aceste lucrari, suma alocata din bugetul local este de de 4,4 milioane de lei.

Klaus Johannis l primar Sibiu
„Aceste lucrari le continua pe cele incepute in anul 2006, scopul fiind asfaltarea si amenajarea tuturor aleilor pietonale principale din intreg cimitirul"


Citește pe Știrile ProTV

VIDEO „Mașina viitorului”, lansată de producătorul rus Kalașnikov. Va atinge 100 de km în șase secunde 

Producătorul rus de armanent Kalaşnikov se lansează pe piaţa auto şi vrea să rivalizeze cu Tesla.

64 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRIHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version