Satula de plingeri, reclamatii si nemultumiri ale albaiulienilor, administratia locala din municipiul Alba Iulia a hotarit sa “panseze” strazile afectate de lucrarile efectuate in cadrul programului Samtid.

Dupa citeva luni in care mai multe zone ale orasului au devenit necirculabile, iar traficul era aproape imposibil in apropierea acestora, primaria a trimis echipe de muncitori care sa acopere gropile ramase cu piatra sparta. E adevarat ca nu au fost refacute toate strazile cu probleme dar este un inceput.

In prima faza, au fost aduse la normal intersectiile din strada Closca si din acest cartier, dar masura dispusa de primarie vizeaza aproape toate arterele afectate. Piatra sparta a fost compactata astfel incit soferii sa nu mai fie nevoiti sa circule cu viteze extrem de reduse, iar solutia pare sa fie una destul de buna. Chiar si asa, rezolvarea este una de moment.

Analiza in teren

“Am venit sa vedem cum se prezinta zonele in care s-au efectuat lucrari in cadrul acelui program Samtid. Am constatat ca nu se mai poate circula in acest fel. Oamenii sint foarte nemultumiti, isi strica masinile, iar traficul este foarte greu si se circula cu viteze foarte reduse. Am analizat situatia si am hotarit sa luam masura de a veni cu o solutie de moment.

Vom pune piatra sparta si vom veni cu utilaje care sa o taseze sa o indrepte pentru a se putea circula normal. Este doar o varianta temporara pina cind vom ajunge la o intelegere cu responsabilii programului Samtid care sint obligati sa asfalteze. Deocamdata insa stiti si dumneavoastra care este situatia cu intirzieri si nerespectari de contracte.

Cind vor veni la asfaltare o sa scoatem piatra”, a declarat viceprimarul Paul Voicu aflat in teren pentru a vedea care este situatia.

E bine pentru moment

Masura gindita de responsabilii administratiei locale ii si multumeste dar ii si supara pe oameni.

G. Andrei

“Era si cazul sa faca ceva. Rupeam masina in fiecare dimineata. Mergi incet, dar la cit era groapa dadeai cu cu baia sau cu roata si strimbai janta. Asa macar poti merge linistit”.

“Da, e mai bine. Dar tot nu e cum trebuie. Puteau foarte bine sa asfalteze. O tot lungesc pina in campanie electorala. Ce treaba ii asta? Pun piatra, dupa aia scot piatra si pun asfalt si dupa aia sapa iara”, considera insa S. Ionut.

T. Dorina.

“Am inteles ca este o masura provizorie. Numai sa nu fie pentru citiva ani si dupa aia sa repare iara tot drumul. Au mai facut ei din astea dar sper ca de data asta s-or gindi cum trebuie”.