Activitatile propuse publicului urmaresc trei itinerarii tematice - Spune Verde, FanFest Art si FanFun. Conceput ca o intalnire a activistilor de mediu din intreaga tara,

FanFest 2007 te invita sa fii activ si activist, sa crezi si sa actionezi pentru protejarea naturii. Fii un spirit liber, comunica, informeaza si impartaseste-ti ideile cu tineri de varsta ta. Protejarea planetei albastre incepe cu tine. Acum!

Spune Verde!

Te intereseaza starea planetei? La FanFest se discuta cele mai interesante teme de protectia mediului - defrisari, minerit, energii alternative, incalzire globala, drumuri verzi, propuneri legislative de mediu, reciclare, organisme modificate genetic si bineinteles, campania Salvati Rosia Montana, motivul pentru care an de an ne vedem la FanFest.

Tema centrala de mediu in acest an este interzicerea cianurii in Romania. Una din poate cele mai indraznete campanii ale societatii civile din Romania este la ora actuala sustinerea propunerii legislative de interzicere a cianurii in minerit. La FanFest membrii coalitiei Romania fara cianuri isi vor prezenta activitatea si vor oferi participantilor modalitati de a se implica. Mesajul transmis anul acesta de festival va fi „Romania nu gusta cianura!”, invitand publicul larg sa isi manifeste sprijinul pentru un mediu curat, in primul rand fara cianuri.

Si pentru ca FanFest Rosia Montana este festivalul celor ce pretuiesc si respecta natura si ai asteptat un an aceasta editie, cu numarul patru, echipa FanFest ti-a pregatit un program incitant care sa te faca sa savurezi atmosfera naturii de cinci stele.

Radio Alternativ transmite live la FanFest: eco reportaje, interviuri, muzica cu mesaj social si concursuri. Spune Verde la FanFest se aude si on-line la www.radioalternativ.ro intre 24-26 august 2007. Anunta-ti prietenii de acasa sa ia pulsul festivalului.

Cortul Literaturii te invita la lansari de carte si lecturi de poezie si proza. Un nou proiect, Efectul de seara la FanFest, in fiecare seara de la ora 19.00, te va introduce intr-o atmosfera relaxata, plina de culoare, unde artistii vin sa stea de vorba cu tine, pentru ca sa-i poti cunoaste si in "culisele" spectacolelor, muzicii, cartilor, artei pe care o fac.

Iti propunem sapte spectacole de teatru, reprezentatii la care sa te alaturi si sa interactionezi prin actiune, reflectie, minte si trup, gand si intuitie. In fiecare dupa amiaza te asteptam la Cortul de Teatru si Literatura.

La FanFest ai ocazia sa vezi o selectie de eco-documentare, animatii si scurt-metraje despre principalele probleme de mediu din lumea intreaga. In fiecare seara incepand cu ora 21.00 si pana in zori te asteptam la Cortul Proiectiilor.

Urban Art Jam este o activitate de street art ce se va derula pe toata durata festivalului. Participa la seminar sambata la ora 12 pentru a afla mai multe.

Freamat, Exaltare, Adrenalina - Aventura extrema la FanFest te asteapta. In fiecare an FanFest reinventeaza pentru tine notiunea de ‘extrem’ adaugandu-i savoarea aventurii in fan.

Si daca tot ai ajuns la Rosia Montana trebuie neaparat sa te inscrii la excursiile cu ghizi pentru a strabate cararile Rosiei Montane. Iar pentru destindere iti propunem zona copiilor si minunta lume Miracolix cu jocuri nenumarate pentru cei mici (cat si cei mari cu spirit tanar) si Fan volei si Fan fotbal. Lasa-te cuprins de atmosfera FanFest si intra pe www.fanfest.ro pentru mai multe informatii.