b>Esential

Iasi/ Contestatarii Palas, respinsi de Mediu Operatiunile de instalare a santierului Palas vor continua, in ciuda contestatiilor semnate de peste 1.500 de ieseni.

Oficialii Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Iasi au gasit neintemeiate argumentele inscrise in cele peste zece petitii depuse la sediul institutiei. APM a decis eliberarea catre Iulius Group a acordului de mediu pentru organizarea santierului.

„Contestatiile la avizul de mediu acordat Iulius Group au fost analizate si s-a ajuns la concluzia ca nu exista argumente care sa conduca la reanalizarea documentatiei. Doar in momentul in care va primi fisa tehnica parafata de catre Agentie, Iulius Group poate incepe lucrarile de instalare a santierului“, ne-a declarat Galea Temneanu, purtator de cuvant al APM Iasi. EvZ

Bacau/ Conturile municipalitatii bacauane ar putea fi puse sub poprire de Fiscul din localitate, dupa ce decanul Baroului (constitutional), Vasile Botomei, a dat in judecata institutia pentru a obtine aproape un miliard de lei vechi cu titlul de cheltuieli de judecata.

Romania Libera

Constanta/ Americanii au inceput antrenamentele la baza Kogalniceanu . Operatiunea militara Joint Task Force-East, care va dura pina pe 22 octombrie si la care participa peste 600 de militari romani, americani si bulgari, a inceput, vineri, la baza militara de la Mihail Kogalniceanu, judetul Constanta.

Operatiunea are ca scop realizarea interoperabilitatii relatiilor militare dintre Romania, Bulgaria si Statele Unite ale Americii, pentru a testa capacitatile de comanda si control necesare in rotirea trupelor militare. Antrenamentele constau in trageri cu arme de calibru mic si desanturi, precum si in misiuni de prim ajutor.

Cotidianul

Economic

Cluj/ Pret dublu pentru Autostrada Transilvania Costurile de constructie a Autostrãzii Transilvania s-ar putea dubla, de la 2,2 miliarde de euro la peste 4 miliarde, din cauza faptului cã in studiul de fezabilitate initial nu au fost incluse viaducte si alte constructii care vor ridica totalul costului, a declarat pentru Rompres directorul general

al Companiei Nationale de Autostrãzi si Drumuri Nationale (CNADNR), Mihai Grecu. Ziua de Cluj

Cluj/ Licitatii fãrã izbandã la Primãria din Cluj-NapocaImportante obiective din Cluj rãman nerealizate din cauza licitatiilor la care nu se prezintã nici un ofertant. Cel mai important obiectiv licitat si neadjudecat nici panã in prezent este executia lucrãrilor la garajul subteran din Mihai Viteazul.

Ofertele au fost deschise la inceputul lunii iunie, iar la licitatie s-au inscris trei societãti. La cesta se aduga Pasajele pietonale si Bastionul Croitorilor, ramase si ele fara executant. Ziua de Cluj

Iasi/ Regiunea de Nord-Est va primi cele mai mari fonduri pentru proiecte de dezvoltare Doua miliarde de euro - atit vor primi impreuna Regiunile de Dezvoltare Nord-Est, Sud si Sud-Vest, ceea ce inseamna 45% din totalul fondurilor alocate prin Programul Operational Regional.

In acelasi timp, sumele repartizate pentru Bucuresti-Ilfov sint de 393 de milioane de euro. Jurnalul de Est

Companii

Iasi/ Dosarul Mittal a ajuns la Curtea de Apel. Sindicatul Virgil Sahleanu a dat in judecata conducerea SC Mittal Steel SA Iasi la sfarsitul lunii februarie.

Motivul este dat de refuzul partii indiene de la Mittal sa mareasca cu 100 la suta sporul din salariul de baza, corespunzator timpului de munca din zilele de sambata si duminica, pentru salariatii unitatii carora li se acorda repausul saptamanal si in alte zile ale saptamanii decat sambata si duminica.

Ziua de Iasi

ShowBiz&Fun

Iasi/ Album hip-hop doar pentru domnisoare Hip-hoper-ul iesean Lucian Turcanu, de 24 de ani, cu numele de scena X-Klus, vrea sa scoata, in toamna, primul album pentru fetele pasionate de acest gen muzical. Motivatia tanarului, cu o experienta de patru ani in muzica, este simpla.

„Tot mai multe fete vin la concert si sunt interesate de acest gen“, explica tanarul. EvZ