Legea 265/19.07.2007 a adus cateva modificari vechii legi privind activitatea de taximetrie. Una dintre acestea este stipulata la articolul 14 alin. 4: numarul maxim de autorizatii de taximetrie nu trebuie sa fie mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. La Turda, numarul autorizatiilor de taximetrie aprobate in acest moment, respectiv 245, depaseste limita maxima impusa de lege.

La Campia Turzii, administratia locala mai poate acorda cateva autorizatii de taximetrie, pentru ca numarul celor eliberate in prezent este mai mic decat numarul maxim admis de lege.

O alta problema prevazuta in noua lege a taximetriei este neautorizarea masinilor care au mai mult de 5 ani. Principalele probleme le au cei de la Taxi Potaissa, care folosesc mai multe taximetre care au ani buni, atat la Turda, cat si la Campia Turzii.

Nici in ceea ce priveste dispeceratele, lucrurile nu sunt foarte clare. Conform legii, „activitatea de dispecerat taxi poate fi executata numai pe raza localitatii de autorizare”.

Din informatiile noastre, firma Gabriel Taxi a obtinut autorizarea de la Primaria Mihai Viteazu, unde are sediul, motiv pentru care derularea activitatii de dispecerat pentru masini din Turda nu este tocmai in regula. In aceeasi situatie sunt si cei de la Radio Taxi, care fac activitate de dispecerat de la Turda pentru taximetre din Campia Turzii, ceea ce iarasi este discutabil.

Ba mai mult, legea spune ca autorizatia de dispecerat se retrage in cazul in care deserveste taxiuri din alte localitati, iar taximetrul autorizat intr-o localitate, nu poate desfasura nici o activitate in alta localitate decat cea in care a obtinut autorizarea, decat in cazul in care duce un client in acea localitate.

Legea mai prevede si existenta unei singure culori pentru toate taximetrele, recomandat galben, care va fi stabilita pe baza unei hotarari a Consiliului Local, precum si neinscriptionarea caroseriei cu alte insemne decat cele impuse de lege, cum ar fi reclamele la cabinete de cosmetica, asa cum se practica in zona Turzii.