Religia va deveni materie obligatorie in scolile gimnaziale si in licee. Dupa ce a facut planul pentru a modifica structura sistemului de invatamant, ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, s-a gandit sa umble si la programa scolara.

Astfel, fara a se consulta cu sindicatele, Adomnitei a introdus in proiectul de lege al invatamantului o prevedere potrivit careia religia va deveni materie obligatorie atat in anii de gimnaziu, cat si la liceu.

Astfel, potrivit proiectului, „elevul cu varste de pana la 16 ani, cu acordul parintelui sau al tutorelui legal instituit, alege confesiunea si religia pentru studiu, iar elevii in varsta de peste 16 ani aleg singuri confesiunea si religia pentru studiu“. „Va fi foarte greu sa formam clase pentru fiecare cult religios.

Daca avem 40 de elevi adventisti si 5 baptisti in 7 licee din Prahova, nu stiu cum ii putem grupa in clase. Si nu inteleg cine o sa predea aici. Va veni un predicator al cultului? In ce masura este pregatita aceasta persoana pentru a preda scolarilor?”, se intreaba profesorul Gheorghe Borovina, inspector scolar general adjunct in cadrul ISJ Prahova.