La un accident de circulatie petrecut pe DN 1, la inceputul saptamanii trecute, un om a murit cu zile pentru ca ambulantele sosite la fata locului nu aveau... medic! In zilele care au urmat acestui accident, am incercat sa aflam chiar de la reprezentantii Ambulantei Campina care este situatia acestui serviciu. Ne-am lovit, insa, de un zid.

Singura asistenta prezenta la sediul Ambulantei, in momentul vizitei noastre, ne-a precizat ca nu are cunostinta de interventia din zilele precedente, iar actele „sunt la doamna doctor”.

Unde este doamna doctor? „Nu vine decat o data la doua zile”, ni s-a explicat de catre aceeasi asistenta, care a continuat: „Ambulanta Campina nu are decat doi medici, iar unul dintre ei este in concediu, astfel ca celalalt medic vine doar o data la doua zile!” Nici chiar in ziua vizitei noastre medicul nu era la sediul Ambulantei, iar asistenta a recunoscut: „Daca

in acest moment am fi chemati la o urgenta mergem noi, iar daca este ceva mai grav chemam o alta ambulanta cu medic de la Ploiesti!”

Nici Spitalul nu se simte prea bine...

Nici la Spitalul Municipal Campina lucrurile nu stau cu mult mai bine, ca sa nu spunem chiar mai prost. La Spitalul Municipal Campina nu este apa calda, nu exista aer conditionat, asistentele pleaca pe capete si nici medicii nu se simt prea atrasi de desfasurarea activitatii profesionale in aceasta institutie.

Ce ar fi de facut, in conditiile in care pentru apa calda nu sunt bani, pentru aerul conditionat nu sunt bani, iar plecarea cadrelor medicale catre alte zari este un fenomen national?