Un conflict creat artificial! Acesta este parerea suprefectului Calin Platon privitor la disputa intre serviciile de urgenta si politia rutiera. Platon afirma ca nici ambulanta si nici pompierii nu au primit amenzi pentru depasirea vitezei. Documentele au fost insa gresit interpretate de catre sefii acestor institutii

Reprezentantii serviciilor de urgenta s-au plins de faptul ca masiniile aflate in misiune sunt amendate de catre politia rutiera pe reuta Cluj-Turda. In replica Calin Platon sustine ca politia rutiera nu a emis documente de constatare ci notificari. Sefii institutiilor nu trebuie decat sa trimita in scris o declaratie din care sa reiasa ca masina surprinsa de radar se afla in misiune.

Institutia Prefectul a optat pentru mentinerea acestui sistem chiar daca procedura poate pare. Calin Platon sustine ca astfel vor fi evitate abuzurile. Noi ne-am gandit intai sa facem o lista cu masinile de la ISU sau de la SMURD. Daca am proceda astfel, o parte din conducatorii auto din aceste institutii ar putea scapa de amenyi chiar si atunci cand nu s-ar afla in misiune.

Prefectura a trimis o notificare tuturor serviciilor de urgenta cu explicatii privind procedura care trebuie urmata pentru evitarea amenzilor.