Cel mai important concert al acestei toamne la Sibiu, cel sustinut de Jethro Tull, va avea loc miine seara, de la orele 21.00, in Piata Mare. Organizatorii evenimentului mizeaza pe prezenta a peste 20.000 de fani, multi dintre ei fiind asteptati in Capitala Culturala Europeana din tara, dar si din strainatate.

Zeci de mii de fani

Accesul publicului se va face gratis. Spectatorii sub 14 ani au voie la concert doar cu parintii sau un prieten mai mare. Evenimentul va fi unul grandios, cu o sonorizare ce va avea o putere de 40.000 W si un aranjament de lumini de exceptie.

Muzicienii care vor cinta la Sibiu, alaturi de legendarul Ian Anderson, liderul si vocea Jethro Tull, sint John O'Hara, la clape si acordeon, James Duncan, la baterie, David Goodier la chitara bas si tinarul muzician german, Florian Opahle, la chitara. Legendarii britanici vor cinta atit piese noi, cit si clasice, iar concertul va avea si melodii acustice.

Formatia Jethro Tull va oferi fanilor din Romania citeva noi compozitii ce vor figura pe viitorul album, reinterpretari ale unor piese mai vechi, dar si marile lor hituri, care i-au consacrat pe piata muzicala internationala, in ultimii aproape 40 de ani.

Trupa legendara

Jethro Tull este una dintre trupele care au scris pagini importante in istoria muzicii rock si una dintre putinele trupe din generatia lor inca active. Din anul 1968, aceasta formatie a lansat 30 de discuri, care s-au vindut in peste 60 de milioane de exemplare, si au sustinut peste 3.500 de concerte, in 40 de tari.

Cistigatori ai unui premiu Grammy, Jethro Tull se defineste printr-un sound unic ce amesteca rockul progresiv cu folk si blues, intr-o nota unica de interpretari acustice.

Turneu mondial

Jethro Tull a pornit intr-un nou turneu mondial, in care celebrul grup britanic cinta (acustic & electric) pina in luna decembrie, in Europa, SUA, Canada si Africa de Sud.

Dupa festivalurile din Marea Britanie (Wickham), Germania (Calw Open Air), Elvetia (Summer Days Festival si Guinness Irish Festival) si Franta (Brest Crozon Festival), Jethro Tull a sustinut trei concerte in Israel (23 august - Ierusalim, Old Train Station; 24 - Binyamina, Binyamina Fortress; 25 - Caesaria, Caesaria Amphitheatre) inainte de concertul din Romania, de la Sibiu, programat la 30

august. Apoi, britanicii isi continua drumul in Europa, Canada, Statele Unite, Africa de Sud si, in decembrie, din nou Canada si Statele Unite.

Nume de fermier

Conform site-ului www.rockul.info, Jethro Tull este numele unui fermier, nume pe care membrii trupei l-au imprumutat de la un fermier/inventator din sec 18, care s-a dovedit popular si memorabil, si asa a ramas. Dintre formatiile contemporane, numai „Yes" a succese comparabile cu Jethro Tull. In decembrie, membrii formatiei sarbatoresc patru decenii de cind s-au decis sa formeze trupa.

La inceput, cei din formatie au cintat de 2 ori pe saptamina si au incercat diverse nume (Navy Blue, Bag Of Blues), pina s-au decis la Jethro Tull. Vedeta trupei, Ian Anderson s-a mutat in Blackpool la virsta de 12 ani.

Prima sa formatie a fost The Blades, cu Michael Stephens la chitara, Jeffrey Hammond-Hammond la chitara-bass si John Evans la tobe, cintind un amestec de jazz, blues prin cluburile din nordul tarii.