Este vorba de “generalii” si adjunctii Scolii Generale din Petresti si ai Scolii Generale “Ovidiu Hulea” din Aiud.

Director “piscat” la bani pentru cumul de nereguli

“Directorul scolii din Petresti, a fost sanctionat cu diminuarea salariului de baza cu 5 la suta pe lunile august si septembrie 2007, cumulat cu indemnizatia de conducere.

Motivul aplicarii acestei sanctiuni este neindeplinirea masurilor impuse de comisia ministeriala care controlase scoala, managementul defectuos si intretinerea unei stari conflictuale in cadrul colectivului profesoral, existind numeroase reclamatii cu privire la modul necorespunzator de comunicare cu cadrele didactice. Directorul adjunct al acestei scoli, prof.

Verona Maria Onofrei, a fost sanctionata cu observatie scrisa pentru lipsa de reactie la neregulile care se petreceau in unitate”, a precizat inspectorul general scolar Cornel Sandu.

Destituire pentru nereguli grave la Aiud

Seful ISJ Alba a mai precizat ca o situatie mai grava a fost intilnita la Scoala “Ovidiu Hulea” din Aiud, unde comisia de control a depistat deficiente in privinta modului de repartizare a fondului de premiere de 2 la suta, distribuit dupa bunul plac. “Directorul unitatii, prof.

Constanta Lupsan, isi adjudica sume foarte mari de bani, chiar si cite 5 milioane de lei vechi, iar celorlalti profesori le aproba sume de ordinul sutelor de mii de lei. Mai mult, pe statele de plata erau nominalizate suplimentar alte persoane decit cele carora Consiliul de Administratie al scolii le aprobase acordarea premiului.

De asemenea, ea a tergiversat organizarea unor licitatii, a asistat prea putin la orele dascalilor, cu toate ca in fisa postului i se mentioneaza aceasta atributie si nu a luat masuri pentru detensionarea starii de fapt existente intre invatatoarele clasei step-by-step.

Clasa este pe punctul de a se desfiinta, parintii nemultumiti de aceasta situatie retragindu-si rind pe rind copiii, astfel ca din cei 30 de elevi inscrisi au mai ramas doar 10. Ca urmare a celor constatate, prof. Constanta Lupsan a fost destituita din functie, iar prof.

Madalina Silvia Paiusi, director adjunct al Scolii “Ovidiu Hulea” si coordonator al scolii din Feleud, structura a scolii aiudene amintite, a fost sanctionata cu avertisment pentru lipsa de atitudine”, a declarat vis-a-vis de aceste aspecte, seful IPJ Alba.

Aceeasi sursa a adaugat ca interimatul la conducerea scolii amintite va fi asigurat pina in 31 august de celalalt director adjunct al unitatii, inv. Delia Banciu.