In ceea ce priveste eventualele candidaturi pentru primaria Ploiesti, lupta e in toi, dar marea majoritate a partidelor tine secrete numele posibililor candidati. PRM Prahova este singura formatiune politica ce a anuntat numele posibililor candidati la postul de primar al Ploiestiului. Unul dintre acestia este actualul presedinte al filialei judetene, fostul deputat Adrian Maracineanu.

Un alt posibil candidat din partea PRM este, conform declaratilor oficialilor partidului, vicepresedintele Colegiului medicilor Prahova, doctorul Adrian Caramida.

Pesedistul Calota mai viseaza la un mandat

La PSD, lucrurile sunt cat se poate de clare, cel putin la aceasta ora. Presedintele interimar al organizatiei judetene, Georgica Diaconu, a declarat ca, pana acum, doar actualul primar al Ploiestiului, Emil Calota, si-a exprimat dorinta de a candida pentru inca un mandat.

In rest, nimeni nu s-a aratat dornic, cel putin pana in prezent, de a intra in competitia interna din PSD impotriva lui Calota. Daca insa va fi cazul, partidul va face un sondaj si, in functie popularitatea fiecarui posibil candidat, se va stabili persoana care va fi sustinuta de PSD pentru primaria Ploiesti.

PD si PC pastreaza misterul

Daca la PSD si PRM se discuta despre nume de candidati, PD si PC admit ca subiectul posibililor candidati la postul de primar al Ploiestilor este pe ordinea de zi, dar refuza sa spuna nume. La PD este vorba despre patru posibili candidati, iar in interiorul PC se discuta chiar despre cinci persoane dispuse sa se arunce in lupta pentru fotoliul de primar al capitalei de judet.

Se fac evaluari si sondaje, dar va mai trece ceva timp pana cand vom afla, oficial, pe cine va sustine fiecare partid. In schimb, la PNL vacanta este vacanta. Reporterii ziarului nostru au incercat sa ia legatura cu presedintele PNL Prahova, deputatul Adrian Semcu si cu vicepresedintele Horia Toma, dar cei doi nu au fost de gasit pentru a da detalii despre acest subiect.