Ursii, lupii, vulpea polara si alte animale au suportat cu mare greutate temperaturile foarte ridicate. Pentru a ajuta animalele sa treaca peste perioada caniculara, angajatii gradinii zoologice din Turda, au patrulat in permanenta pentru a vedea in ce stare sunt animalele. In custile unde nu exista bazine pentru apa, animalele au fost stropite in permanenta cu apa rece.

Pentru ca vineri s-au inregistrat si temperaturi de 35 de grade la Turda, Mos Martin a stat mai mult in bazinul cu apa, pentru a se racori si pentru a scapa de atmosfera incinsa. Si lupii de la gradina zoologica au fost agitati din cauza caniculei, insa au primit aproape la fiecare ora apa rece pentru a se racori.

Conditii speciale, pentru unele animale

Administratorul Gradinii Zoologice din Turda, doctorul Csaba Mate, ne-a povestit cum s-au in aceasta perioada: „Anul acesta in comparatie cu anii trecuti s-au inregistrat temperaturi mai ridicate si am fost nevoiti sa ne acomodam si noi la aceste conditii. Am incercat sa ajutam si animalele sa se acomodeze la aceste temperaturi ridicate.

Unele specii de animale care provin din zone calduroase nu au avut probleme, in schimb ursii, lupii si alte animale din zona de munte au avut de suferit. Am incercat sa-i ajutam cum putem sa treaca peste perioada mai calduroasa. Am suplimentat cantitatea de apa pentru fiecare animal”.

Leii, tigrii si alte animale care provin din tinuturile tropicale au fost chiar incantati de vremea de afara. Macar pentru cateva zile s-au simtit ca la ei acasa, in Africa, din pacate a lipsit peisajul. Vremea deosebit de calda nu a durat decat pana la sfarsitul zilei de vineri.

In acest week-end vremea s-a mai racorit usor, iar temperaturile maxime din zona nu au mai depasit 30 de grade Celsius, astfel incat animalele nu au mai avut de suferit din cauza vremii.