Cum schimbam rabla pe o masina noua

de Andreea Echimescu     Monitorul
Joi, 30 august 2007, 0:00


In perioada 1 septembrie - 12 noiembrie 2007, se va derula cea de a doua etapa din programul national de reinnoire a parcului auto „Rabla”. Pana in prezent, in program au fost acceptati 45 de producatori importatori autorizati de autoturisme si distribuitori autorizati ai acestora.

Printre acestia se regaseste si o singura firma din Prahova, si anume Proleasing Motors SRL Blejoi, cu un numar de 37 autoturisme aprobate marca Ford.

Cei interesati de achizitionarea unei alte marci de masina, trebuie sa stie ca dealerii din tara mai pun la bataie, in totalul de 2.049 autoturisme incluse in programul „Rabla”, marci precum Hyundai, Lada, Mercedes, Chevrolet, Chrysler, Mitsubishi, Opel, Peugeot, Renault, Nissan, Fiat, Daewoo, Dacia, Audi, Seat, Volkswagen, Skoda sau Porsche.

Cei care vor sa-si ia adio de la masina mai veche de 12 ani, in schimbul unei prime de 3.000 de lei, cu ajutorul careia isi vor putea achita parte din avansul la una noua, o pot face la cele cinci centre de colectare din judet, respectiv la Remprod SRL, cu sediul in Campina, str.

Petrolistului 10, tel: 33.26.02, sau 0745.858.233 persoana de contact Cojocaru; Remat Holding Co SRL, Ploiesti, str.Mihai Bravu 231, 0729.880.210, persoana de contact Olec Margina; Dancor Com SRL, cu sediul in Boldesti Scaieni, str.Gloriei 23, tel: 210.929, 211.394, 0745.167.179; Muler Guttenbrunn Recycling, cu sediul in Bucov, sat.Pleasa, str.Industriei 2, 279.532, persoana de contact Dumitru

Marius si Remat SA Ploiesti, cu sediul in Ploiesti str.Muzelor 38, tel: 512.659, 523.182, persoana de contact Anghelache Florica sau cu sediul in Campina, str.Orizontului 13, tel:33.66.61
Etape necesare
Pentru a putea beneficia de program, orice persoana fizica, proprietar sau mostenitor al unui autoturism uzat, trebuie sa se inscrie la un producator validat. Acesta elibereaza o nota de acceptare, cu o valabilitate de 30 de zile calendaristice de la eliberare.

Solicitantul preda apoi masina la un centru de colectare autorizat, de la care primeste certificatul de distrugere si contravaloarea la pret de fier vechi a masinii.

Dupa ce solicitantul isi preda rabla la casare, se reintoarce la producatorul ales cu actul de identitate, in copie; certificatul de inmatriculare si cel de distrugere a autoturismului uzat, in copie legalizata; certificatul de radiere a autoturismului uzat, in original; certificatul de mostenitor, in copie legalizata, daca persoana fizica beneficiara a mostenit masina, precum si nota de

acceptare eliberata de producatorul validat, in original. Suma de 3.000 lei, reprezentand prima de casare se scade de catre producatorul validat din pretul de achizitie al unui autoturism nou. Acesta se poate cumpara doar cu banii jos ori cu credit, nu in leasing.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

127 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRIHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by