Delegatia din Grecia va fi condusa de Inalt Prea Sfintitul Ignatie, Mitropolit de Volos, insotit de o delegatie de ieromonahi.

“Conform Traditiei Bisericii noastre Cinstitul Briu este cel mai de pret obiect care ne-a ramas de la Maica Domnului si el a fost tesut de insasi Nascatoarea de Dumnezeu, din par de camila insotit de rugaciunile ei neincetate”, au precizat reprezentantii Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia.

La sosirea in fiecare localitate se vor organiza festivitati cu participarea preotilor si a credinciosilor.

Puteri tamaduitoare

“Despre acest briu traditia spune ca este un dar pentru a mingiia pe Sfintul Apostol Toma. Acesta, nefiind prezent la inmormintarea Maicii Domnului, s-a intristat. Pentru a-l mingiia, Fecioara Maria i-a descoperit minunea inaltarii sale cu trupul la cer, lasindu-i ca amintire Briul sau, tesut din par de camila, singura amintire pretioasa ce se pastreaza din viata ei paminteasca.

Pina in secolul al IV-lea, Briul Maicii Domnului s-a pastrat la Ierusalim. Doua fragmente din Sfintul Briu au fost daruite in anul 1522 manastirii de maici <> situata la 50 km de Volos, manastire intemeiata in timpul imparatului bizantin Andronic II Paleologul.

De-a lungul vremii, Briul Maicii Domnului a vindecat nenumarati bolnavi, in special de cancer, si a ajutat sa nasca femei care nu puteau avea copii. Tamaduirea acestora s-a produs prin purtarea in jurul briului a unei panglici care a fost atinsa de racla in care se pastreaza Briul Maicii Domnului”, au precizat reprezentantii Serviciului Turism din cadrul CJ Alba.

In calendarul ortodox, evenimentul asezarii Sfintului Briu al Maicii Domnului in racla este pomenit la 31 august. Imediat dupa aceasta data, Sfintul Briu se va afla in Alba Iulia si in judetul Alba, pentru ca in preajma sarbatoririi praznicului Nasterii Maicii Domnului, Sfintul Briu sa ajunga in judetul Mures si chiar la Manastirea Recea