Esential

Bucuresti-Politisti raniti intr-un conflict cu speculantii din Piata Obor

Cel putin patru politisti de la Politia Comunitara Sector 2 au fost raniti, vineri, dupa ce au intervenit pentru a solutiona un conflict in Piata Obor, izbucnit intre speculantii din piata si taranii producatori. Doi politisti au fost injunghiati, iar alti trei au fost loviti la cap.

Multi comercianti sunt nemultumiti ca autoritatile au decis sa le demoleze tarabele si sa-i mute intr-o hala provizorie, in care vor avea acces doar producatorii cu acte in regula, a explicat viceprimarul sectorului 2, Dan Cezar Ionescu. Hotnews.ro

Galati- Retete gratuite pentru morti Doisprezece galateni decedati s-au "prezentat" intre octombrie 2006 si iulie 2007 la 7 medici si 10 farmacii din Galati pentru a cere o reteta gratuita sau compensata sau pentru a-si ridica aceste medicamente.

Pe cele 12 retete prescrise si eliberate in perioada mentionata apar numele unor persoane decedate, codurile numerice personale si seriile actelor de identitate ale unor persoane decedate.

"Retetele au fost declarate false si cei aproape 10.000 de lei decontati pe ele vor fi luati inapoi de la medicii si farmacistii ce au clienti pe lumea cealalta", a declarat Olimpia Buzea, directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Galati.

Acest mod de a castiga bani pe seama statului, constatat in urma reclamatiilor unor asigurati si dupa un control si o verificare amanuntita facute de echipe ale CJAS Galati, arata ca functioneaza "prietenii" intre unii medici si farmacisti, care probabil ca isi impart sumele sau acopera deficitul de anumite medicamente.

Reumatism, tensiune arteriala sau colesterol mari, afectiuni oncologice, boli de inima - acestea sunt cateva dintre afectiunile pentru care s-au eliberat medicamente compensate si gratuite celor 12 galateni decedati, dar al caror nume figureaza pe cele 12 prescriptii eliberate si onorate.

Romani Libera

DN 1 Sibiu-Oradea, inchis simbata noapte

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri anunta ca duminica, intre orele 2.00 si 5.00, se inchide circulatia rutiera pe DN 1 Sibiu-Oradea, in zona podului de la Miraslau, unde se monteaza un parapet. Zona cu restrictii este la kilometrul 416+305 de la Miraslau, pentru a se monta un tablier metalic, pentru asigurarea stabilitatii corpului drumului, precizeaza compania.

Pentru asigurarea desfasurarii traficului rutier in conditii de siguranta, compania recomanda conducatorilor auto rute ocolitoare. Pentru trafic usor este indicat un drum comunal din localitatea Miraslau.

Pentru trafic greu sint traseele Turda (DN 75)-Cimpeni (DN 75)-Abrud (DN 74A)-Zlatna (DN 74A)-Alba Iulia (DN 74) si Teius (DN 14B)-Blaj (DN 14B)-Medias (DN 14)-Iernut (DN 14ACotidianul

Cluj-Scolile clujene au cheltuit putin peste 17 procente din banii pentru reparatii Doar 17.35% din cei aproape 415 miliarde de lei vechi alocati pentru reparatii aufost investiti pana in prezent in scolile clujene.

Potrivit lui Calin Platon, subprefectul judetului, care a participat joi la o videoconferinta pe tema pregatirii unitatilor de invatamant pentru noul an scolar, alaturi de premierul Tariceanu si de prefectii din alte judete, media de absorbtie pe tara a fondurilor destinate reparatiilor in scoli este de abia 18%.

Ziarul Clujeanului

Neamt-Biblia, detector de minciuni la Primarie Angajatii Primariei din comuna nemteana Ruginoasa au fost pusi, zilele trecute, sa jure pe Biblie ca nu sunt hoti.

S-a recurs la acest gest din cauza unui fierastrau electric care a disparut saptamana trecuta din magazia Primariei. Obiectul nu avea o valoare foarte mare, insa era imprumutat de la un localnic.

Toti angajatii care ar fi putut avea acces in magazie au negat orice implicare. Ideea de a folosi Cartea Sfanta pe post de detector de minciuni i-a venit primarului comunei, Gica Ciobanu, care a incercat, astfel, sa-l determine pe autorul furtului sa-si recunoasca fapta.

EvZ

Economic

Eveniment

Arad-Aeroportul din Arad va fi privatizat Membrii Consiliului Judetean Arad au aprobat, ieri, privatizarea Aeroportului International Arad, prin majorarea capitalului social cu 33 la suta, aport de capital privat.

Presedintele CJ Arad, Iosif Matula, a propus ca investitorul strategic sa fie o companie aeriana, propunere aprobata deconsilierii judeteni. "Urmeaza ca o comisie de specialitate sa efectueze un raport de reevaluare a Aeroportului, pentru a se stabili valoarea patrimoniului.

Apoi va fi supus votului consilierilor judeteni un proiect de hotarare privind alegerea metodei de vanzare a pachetului de actiuni, care poate fi facuta prin negociere directa sau prin licitatie", a declarat ieri Gherghina Ribovici, director economic in cadrul CJ Arad. Romania Libera

Companii

Iasi-Ceramica Iasi si-a dublat profitul in primele sase luni

Societatea comerciala Ceramica SA, din Iasi, a inregistrat in primele sase luni o cifra de afaceri de 6,5 milioane de euro, in crestere cu 35 de procente fata de aceeasi perioada din 2006. Conform datelor din raportul semestrial, profitul net al companiei iesene s-a dublat, ajungind la 6,4 milioane de lei, comparativ cu valoarea consemnata in perioada ianuarie-iunie 2006.

Jurnalul de Est

Bursa

Cluj-Bursa de Valori Bucuresti a suspendat de la tranzactionare titlurile Broker Cluj Decizia a fost luata de conducerea bursei in conditiile in care compania de borekeraj a anuntat o posibila majorare de capital, fapt ce ar fi putut influenta semnificativ pretul actiunii sau decizia de a investi.

Presedintele SSIF Broker Petru Prunea, a declarat ca majorarea de capital va avea loc in decembrie si va presupune o crestere a capitalului societatii cu 12 procente. Ultima cotatie a actiunilor Broker Cluj a fost de 2,90 lei, stabilita in sedinta de joi, nivel la care capitalizarea companiei este de circa 338 milioane lei.

Bussines Standard

Showbiz&Fun

Sibiu- "Te-am asteptat 30 de ani!"

Ian, te-am asteptat 30 de ani!”, acestea au fost ultimele cuvinte pe care Ian Anderson, liderul trupei Jethro Tull le-a auzit de la fanii adunati la Sibiu. Peste 12.000 de spectatori s-au adunat la concertul gratuit din Piata Mare, de joi seara, infirmandu-i lui Anderson presupunerea ca, din cauza gratuitatii, publicul nu va fi format din fani.

Jethro Tull a cantat aproape doua ore, intr-un spectacol care a mixat generatiile si a demonstrat ca in Romania trupele mari pot concerta si fara masuri de siguranta exagerate. Evenimentul Zilei