Pe strada Tabaci, la numarul 4, exact vis-a-vis de Maternitatea Ploiesti, zace in paragina o cladire in care a functionat mult timp un restaurant, si apoi o cofetarie. Acum, cladirea s-a transformat intr-o adevarata groapa de gunoi.

Ulterior, odata cu oportunitatile ivite de dupa Revolutie, in imobilul cu pricina s-a deschis un magazin care comercializa articole pentru copii, afacerea fiind una propice data fiind asezarea locatiei in imediata apropiere de Materinate.

In urma cu cativa ani de zile, spatiul comercial a fost insa retrocedat, aici ivindu-se trei proprietari, care, potrivit declaratiilor locuitorilor din zona, nu s-au inteles asupra impartelii, inca judecandu-se prin tribunale, si lasand imobilul in paragina. „Diversi indivizi vin cu caruta, si arunca aici tone de gunoi si deseuri din constructii.

Sobolanii colcaie peste tot, ca sa nu mai vorbim de miros, care e de-a dreptul insuportabil. In plus, aici si-au gasit adapostul de ceva vreme si niste aurolaci.

Pe langa toate astea, acum traim si cu teama, ca la venirea iernii, acesti oameni ai strazii vor face aici foc, si se va putea isca un incendiu care sa ne afecteze si casele, dat fiind ca noi stam foarte aproape de aceasta cladire, iar casele din zona sunt foarte apropiate una de alta” ne-a declarat Ana Ranciog, care locuieste pe strada Tabaci.

Nemultumit de aceasta situatie s-a aratat si directorul Maternitatii Ploiesti, doctor Calin Boeru, contactat si el la randu-i de locuitorii din zona cu privire la aspectul insalubru al cladirii respective.

Acesta din urma si-a aratat toata disponibilitate in a oferi un suport in demersurile oamenilor, privind inlaturarea acestui aspect nedorit, mai ales ca peisajul oribil fiinteaza chiar peste drum de Maternitate, loc unde ploiestenii vin sa-si ia acasa pruncii nou-nascuti fiind intampinati de mirosuri groaznice.

C spun autoritatile

In ceea ce priveste Directia de Sanatate Publica Prahova, purtatorul de cuvant al institutiei dr. Dan Decebal ii sfatuieste pe locutorii din cartier sa faca o sesizare in acest sens catre Directie. „Cand vom fi sesizati, noi vom face un control. Daca aspectele sesizate se vor confirma, atunci propriearul va fi sanctionat ca atare” a spus Decebal.

In plus, potrivit Biroului de Comunicare al Primariei Ploiesti, pana procesul de revendicare nu va fi finalizat in instanta, Primaria nu poate interveni in nici un fel. Desi, potrivit aceleiasi surse, conform legislatiei, in mod normal proprietarul trebuie sa aiba grija de imobil.