Faze dubioase

Iuliu Muresan nu-l mai vrea pe Coltescu in arbitraj

Victoria „feroviarilor“ cu 2-1 in fata Ceahlaului nu a multumit pe toata lumea. La finalul jocului, cele doua tabere s-au aratat dezamagite de prestatia brigazii de arbitri si in special a „centralului“ Sebastian Coltescu, pe care l-au acuzat de grave greseli in aprecierea unor faze.

Cei mai vehementi au fost clujenii, care l-au desfiintat pe „fluieras“ si au cerut chiar excluderea lui din arbitraj: „Cer public ca Sebastian Coltescu sa fie scos din arbitraj. Sa nu-l trimita nici la juniori, ca i-ar putea invata prostii. Rideau si observatorii de greselile facute.

Trebuie suspendat pe viata“, si-a inceput „tirada“ presedintele CFR-istilor, Iuliu Muresan. Fazele pe care i le reproseaza „feroviarii“ lui Coltescu sint neacordarea a doua penaltiuri la Culio si Trica, precum si eliminarea lui Didi, considerata exagerata: „L-a dat afara degeaba pe Didi, a fost impingere reciproca, trebuia sa le dea galben la amindoi.

Nu a dat un 11 metri la Culio, care are o taietura pe gamba, si nici la Trica, tras de tricou. A dat, in schimb, un penalti care nu a fost. Nu-i multumesc pentru penaltiul gratuit“, a afirmat acelasi Muresan cu privire la lovitura de pedeapsa pe care clujenii au primit-o la un fault asupra lui Fabbiani petrecut in afara careului.

La fel de nemultumit de prestatia lui Coltescu a fost si antrenorul nemtenilor, Viorel Hizo, care a declarat la sfirsitul partidei din Gruia ca „delegarea lui Coltescu a fost o lipsa totala de gindire“.

Cu „dedicatie“ de la FRF

Acest atac al CFR-istilor asupra lui Coltescu nu este unul singular. Arbitrul a mai fost contestat de gruparea din Gruia in dese rinduri, ultima data la partida Dinamo - CFR Cluj, din penultima etapa a returului campionatului trecut.

Atunci, lui Coltescu i s-a imputat neacordarea unui penalti pentru „visinii“, precum si faza marcarii unicului gol al partidei, la care, spun sefii lui CFR, trebuia dictat fault in atac.

Iuliu Muresan este convins ca, in continuare, echipa sa este defavorizata de arbitraje, dezvaluind, totodata, si unul dintre motivele pentru care s-a ajuns in aceasta situatie: „Sint ajutate in continuare Steaua si Dinamo, sint trist si foarte revoltat si nu am sa mai tac. L-am sunat pe Lupescu la inceputul saptaminii sa-l intreb de ce l-a delegat pe Coltescu la meciul nostru.

Coltescu de doua ori si-a cerut scuze fata de noi, inclusiv la meciul cu Dinamo de anul trecut. A fost o declaratie a lui Marian Iancu pe care nu am luat-o in serios, dar se pare ca a avut dreptate. A spus ca a fost la Mircea Sandu si a aflat ca deranjam pentru ca avem prea multi straini in lot. Se pare ca a spus adevarul. Meciul a fost facut praf de arbitru si de FRF“, a conchis seful din Gruia.