Duminica, locuitorii din cartierul Bereasca din Ploiesti au fost socati de aflarea vestii ca o intreaga familie, care locuia pe strada Bujorilor, a fost ucisa cu sange rece chiar de cel care, pana in urma cu cateva luni, a fost „capul” acestei familii.

Initial, la foarte scurt timp de la descoperirea cazului, anchetatorii anuntasera ca barbatul a recurs la ingrozitorul gest dupa ce a aflat ca femeia introdusese actiunea de divort.

Dupa ce au extins cercetarile si l-au audiat pe suspectul care s-a autodenuntat, oamenii legii au aflat de la acesta ca fosta lui sotie lui divortase de el in luna mai a acestui an si ca, in tot acest timp, el incercase in repetate randuri sa se impace cu ea, de fiecare data fiind refuzat. Ultima daca, cei doi au vorbit la telefon sambata, cand barbatul a fost din nou refuzat de fosta nevasta.

Atunci a luat hotararea sa se razbune. In acea noapte a sarit gardul casei in care locuise cu fosta sotie, s-a ascuns intr-o magazie si a asteptat. Pe la 6.00 dimineata, in curte a iesit fostul socru al barbatului. Batranul a fost lovit cu o furca si cu un ciocan in cap si, dupa ce l-a omorat, barbatul a dus cadavrul in beciul casei.

Ora si jumatate mai tarziu, a iesit din casa femeia, pe care fostul sau sot a sugrumat-o. apoi, ucigasul a intrat in casa si si-a sugrumat si fiul in somn, gandind ca nu vrea ca baiatul sa creasca fara tata, asa cum a crescut el. Cateva ore mai tarziu, barbatul s-a prezentat la politie si a povestit ce a facut.

El le-a mai spus politistilor ca, dupa comiterea faptei, sa se sinucida aruncandu-se in fata trenului, dar s-a razgandit si vrea sa fie pedepsit.

Risca 25 de ani de puscarie

Ieri, judecatorii Tribunalului Prahova au dispus emiterea unui mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile pe numele barbatului de 43 de ani care duminica dimineata si-a omorat fiul de 13 ani, fosta sotie, in varsta de 38 de ani de pe tatal acesteia, pe motiv ca femeia, care divortase in luna mai a acestui an, nu a vrut sa se impace cu el.

Mandatul de arestare este valabil chiar din ziua in care acesta a fost emis, iar suspectul, care si-a recunoscut vina in fata anchetatorilor, risca, potrivit legii, fie inchisoarea pe viata, fie o pedeapsa privativa de libertate cuprinsa intre 15 si 25 de ani, pedeapsa insotita de interzicerea unor drepturi.

Vecinii nu au banuit nimic

Vecinii familiei in care s-a petrecut tragedia nu au banuit nimic din ceea ce s-a intamplat duminica pe strada Bujorilor, la numarul 8. Oamenii au fost socati de aflarea vestii. Spun ca barbatul era tare respectuos si ca niciodata nu a avut nici cea mai mica disputa cu vreun vecin. Nici de-a lungul timpului, in curtea respectiva nu s-au auzit scandaluri sau macar certuri.

Pe barbat nu-l mai vazusera de cateva luni. Aflasera despre el ca lucreaza la o firma de constructii. Una dintre vecine a povestit ca, in dimineata tragediei, pe la ora 6.00, una dintre fetele sale a auzit un tipa scurt. A iesit in curte, dar in jur era tacere. A intrat inapoi, in casa, banuind ca a fost tipatul unei pasari. N avea fata idee de cumplita tragedie ce se petrecea la doar cativa metri de ea.