Ieri au demarat lucrarile de consolidare la blocul A7 de pe strada Cibinului, unul dintre cele 25 de imobile aflate pe lista cladirilor cu grad mare de seismicitate. Inca de acum o luna, oamenii si-au parasit locuintele, cu tot cu bunuri, pentru ca firma constructoare sa inceapa lucrarile.

Desi in primavara acestui an primarul Emil Calota spunea ca va inchiria pentru aceste persoane apartamente de pe piata libera, oamenii au fost nevoiti, in lipsa unor locuinte de necesitate, sa-si caute singuri posibilitati de cazare pentru un an la rude si prieteni. Lucrarile vor fi facute in doua etape: scara A si B in primele sase luni si C si D in urmatoarea perioada de timp.

16 familii din cele 30 care s-au mutat deja si-au dus mobila in vechiul spital al Rafinariei Astra. Lucrarile vor fi efectuate de Tin Coob SRL Ploiesti si vor fi platite integral de catre Guvern cu suma de 28 de miliarde de lei vechi. Pentru cei mai multi dintre locatarii din A7, acestea vor fi gratuite, pentru ca oamenii nu au veniturile impuse de lege pentru a fi obligati sa plateasca. Doar 2% dintre proprietari vor plati lucrarile in rate, timp de 25 de ani.