Medicii de la Unitatea de Primiri Urgente risca sa fie batuti zdravan de familiile bolnavilor, atunci cand exista riscul ca victima sa moara.

La Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti au fost inregistrate in ultimele luni mai multe incidente in care a fost implicat personalul medical si apartinatorii bolnavilor. Cei mai expusi furiei familiilor victimelor sunt medicii si asistentii de la serviciile de urgenta. „Au fost situatii in care personalul medical de la Unitatea de Primiri Urgente a fost agresat verbal.

In general rromii sunt mai temperamentali si au impresia ca nu i se acorda atentia necesara bolnavului. Trec la amenintari si astfel impiedica medicul sa-si faca meseria. Chiar au fost cazuri in care s-a impus chemarea politiei”, ne-a declarat doctorul Adrian Strambeanu, directorul Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti.

Paza unitatii este asigurata de o firma specializata, insa nu pot fi anticipate situatiile in care fratele sau tatal unui bolnav devine violent. Este adusa victima unui accident de circulatie sau vin mai multe persoane batute. Dupa ele vin fratii, surorile, unchii. Uneori certurile au loc intre ei iar alteori agreseaza medicii.

Daca victima este adusa intr-un stadiu cand nu se mai poate face mare lucru, medicul este acuzat ca l-a lasat sa moara. „Acum avem un agent de paza care sta in fata Unitatii de Primiri Urgente. Este aglomeratie mare. Si la poarta spitalului este un filtru dar daca cu un bolnav vin in masina alte trei persoane, nu ii putem impiedica sa intre”, a mai precizat doctorul Adrian Strambeanu.