Batai mai ceva ca-n filme. De asta vor avea parte sibienii iubitori ai sporturilor de contact, care vor fi prezenti, luna viitoare, in Sala Transilvania, cu ocazia galei intitulate Klash - Show No Mercy. Reuniunea de la Sibiu este a treia confruntare dintr-un circuit gindit de promotorul olandez Dennis Krowuell, unul dintre cei mai titrati in lumea sporturilor de contact.

Pina acum, galele reunite sub titulatura Klash au mai avut loc in Suedia si Portugalia, iar competitia a prins foarte bine la public.

Gala internationala

Spre deosebire de cele citeva gale desfasurate la Sibiu, de aceasta data, prezenta va fi extrem de selecta. Vor participa doar sportivi de talie internationala, cei mai buni din Europa in stilul thai-box, dar si in stilul mixed martial. „Noi speram sa fie o gala foarte puternica, asa cum n-a mai fost organizata la Sibiu. Vom aduce doar sportivi de mare valoare.

Practic, vor fi campionii la categoriile lor de greutate din tari in care acest sport este mult mai puternic dezvoltat. Sint convins ca va avea o mare priza la public si va fi un spectacol impresionant", spune Alex Baciu, promotorul evenimentului.

Nume grele

Printre sportivii care si-au confirmat deja prezenta la Sibiu se numara Aliar Lima, sportivul numarul unu in Olanda, dar si campionul national al Turciei. De asemenea, organizatorii mizeaza pe prezenta unor alti sportivi de mare valoare, dar care, deocamdata, prefera sa nu le divulge numele. „Sint mai multi care vor veni. Am discutat deja si sint stabilite toate detaliile.

Din motive de marketing preferam ca, deocamdata, sa nu le facem public numele. Oricum, putem da asigurari in ceea ce priveste valoarea meciurilor. Acestea vor fi foarte puternice, deoarece sintem sprijiniti si de oameni care organizeaza astfel de evenimente in tari mult mai dezvoltate si care au deja reteta succesului", spune promotorul sibian.

Un singur sibian

Printre „numele grele" care vor urca in ring se va afla si sibianul Mircea Calutiu, de la Kudokai. Chiar daca in tara nu exista un campionat national pe ramura pe care o practica el, a fost acceptat in prima gala, din Norvegia, iar evolutia sa l-a impresionat pe mentorul acestui turneu. „A fost greu sa intram in circuit, pentru ca noi nu avem un astfel de campionat.

Am fost la pregatiri timp de citeva saptamini bune, in Olanda, unde Mircea s-a antrenat cu Ollie Koch si Albert Krauss, adevarate legende in acest sport. I-a prins foarte bine aceste sedinte si, dupa o prima gala in care a pierdut la capatul unei reprize de prelungiri, in a doua reuniune s-a impus la puncte", spune Adrian Mihai, antrenorul sportivului.

Sperante mari

La gala sibiana, Mihai nu concepe decit o victorie a elevului sau. Spune ca este mult mai bine pregatit si este convins ca poate face un meci bun impotriva adversarului sau. „O noua victorie ar fi foarte buna pentru Mircea. Este un sportiv foarte tehnic, care bate la portile marii afirmari.

Daca va reusi sa obtina citeva rezultate bune, automat poate sa urce in meciuri din ce in ce mai dificile, cu adversari foarte bine cotati. Eu astept ca si publicul sibian sa vina sa-l incurajeze, pentru ca este foarte important sa stii ca ai o sala in spate care asteapta de la tine sa dai tot ce ai mai bun in tine", spune antrenorul sportivului.

Show total

Pe linga spectacolul din ring, organizatorii vor sa creeze un adevarat eveniment in jurul acestui turneu. Potrivit organizatorilor, conceptul urmeaza o reteta folosita in strainatate. Jocul de lumini si sunete va fi unul din factorii cheie. Mai mult, evenimentul va fi televizat, in direct, de Prima Tv, dar si inregistrat de postul de televiziune Eurosport.

„Faptul ca pina si cei de la Eurosport vin sa filmeze evenimentul, inseamna o eticheta a valorii. Este un pas mare facut pentru dezvoltarea acestui sport in Romania", spune promotorul Alex Baciu.