13 persoane implicate

Inmormintarile se vor tine lant zilele acestea la Negreni

O clipa de neatentie a stat la baza celui mai tragic accident petrecut in acest an pe sosele judetului. Din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de carosabil, soferul unui autocamion a spulberat un cortegiu funerar in localitatea Negreni. Oameni speriati s-au aruncat care pe unde au putut din fata camionului scapat de sub control.

Accidentul de circulatie s-a petrecut in jurul orei 15, cind circa 50 de locuitori din comuna Negreni, aflata la granita dintre judetele Cluj si Bihor, o conduceau pe ultimul drum pe Ana Bentem, decedata la virsta de 86 de ani. Inmormintarea ei s-a transformat brusc in inmormintarea altor cinci persoane, victimele dezastrului.

Doina Bolba, de 43 de ani, Andrei Raita, de 48 de ani, Marioara Chira, de 40 de ani, Sussana Popa, de 52 de ani, si Florica Farcas, de 60 de ani, au ajuns sub rotile monstrului pe roti. Alte opt persoane au ajuns la spital cu rani grave. La ora inchiderii editiei, doua persoane se zbateau intre viata si moarte, in timp ce alte sase persoane erau internate cu rani usoare. Majoritatea celor raniti sint trecuti de prima tinerete.

Sofer nevatamat

Politistii sositi la fata locului au ramas socati la vederea catastrofei. Camionul s-a oprit din cursa nebuna abia dupa ce a sarit peste un sant si a darimat un gard de pe marginea drumului. De sub rotile autovehiculului, echipajele de interventie au recuperat doua cadavre, desfigurate total.

„Vina ii apartine soferului autocamionului, care nu a adaptat viteza la conditiile de trafic“, a precizat comisarul Alexandru Muresan, seful Serviciului Rutier din judetul Cluj. Se pare ca autocamionul a intrat in depasirea cortegiului funerar intr-o curba, cind din partea opusa a observat venind alte masini. A virat tare dreapta si a intrat in coloana de oameni.

Potrivit lui Ioan Greve, medicul de garda de la Spitalul Orasenesc Huedin, soferul vinovat, Dumitru Sabau, de 55 de ani, din Salaj, nu consumase bauturi alcoolice inainte sa urce la volan. El a scapat fara nici o zgirietura in urma tragediei pe care a provocat-o. Politistii vor propune cercetarea penala in stare de arest preventiv a soferului.

PREOTUL DIN NEGRENI

„Nici Dumnezeu n-a vazut una ca asta. Fie-le tarina usoara... Camionul asta a devastat un sat intreg!“