Au asfaltat si au vopsit pana si lacatele

Pregatirile pentru intampinarea primarului au fost mai ceva ca pe vremea regretatului nostru tovaras Ceausescu. Conducerea grupului scolar a luat toate masurile necesare pentru asigurarea unui climat cat mai primitor. La poarta unitatii a fost amplasat un banner pe care scria exact ca la nunta: „Bine ati venit”.

Bietii oameni, adica directorul liceului, profesorii, mecanicii, paznicii si femeile de serviciu au fost in alerta toata saptamana trecuta. Ca sa nu primeasca critici si sa i se taie portia de fonduri pe viitor, conducerea liceului s-a implicat si in cateva zile a fost turnat asfalt in curtea unitatii. Toate bancile din fata scolii au fost vopsite.

La fel si gardurile,portile si chiar si lacatele. Ideea a fost ca totul sa arate ca nou. „Erau niste geamuri sparte...pe toate le-au inlocuit...ce a fost aici...toata lumea a muncit de dimineata si pana seara. Doar vine primarul, nu? Trebuie sa il intampinam asa cum se cuvine”, ne-a declarat paznicul grupului scolar.

Pregatirile pentru primirea lui Emil Calota nu se terminasera vineri, 14 septembrie la orele 15.00. Inca se mai matura, se mai stergeau geamuri prin ateliere.„Am venit dimineata si stau pana diseara. Am sters, am maturat...am pus perdelele, le-am calcat, le-am apretat.

Mai am treaba....E bine ca vine domnul primar, ne-a facut si noua scoala mai frumoasa”, ne-a marturisit femeia de serviciu.

Sa se duca si la altii

Dupa cat de repede s-au efectuat lucrarile la Grupul Scolar „1Mai” credem ca fiecare scoala din Ploiesti si-ar fi dorit sa fie vizitata pe 17 septembrie de Emil Calota. Recomandarea noastra pentru edilul sef ar fi sa deschida anul scolar toata saptamana viitoare in mai multe unitati de invatamant din Ploiesti sau sa mearga macar o data pe luna in scoli.

Poate asa vor fi finalizate lucrarile de reabilitare si vor fi modernizate mai multe unitati din municipiu.

1300 de elevi din Prahova vor incepe scoala in alta locatie decat unitatea in care au fost inscrisi. Aceasta pentru ca la scolile respective nu s-au finalizat lucrarile de reabilitare. Printre acestia se afla si liceenii de la Grupul Scolar Transporturi Ploiesti.