RAGCL Campia Turzii se dezintegreaza si nimeni nu pare a fi foarte interesat. Asta chiar daca este vorba de terenuri si imobile, care rand pe rand intra in posesia unor privati, pe sume derizorii. Pierderea la licitatie a terenului de pe strada Oituz a aprins focul in Consiliul Local, dar prea tarziu. „Meciul s-a pierdut intr-o saptamana”, cum a spus unul dintre alesi. S-a pierdut cand v-am ales, domnilor!!!

De-a lungul timpului, OBIECTIV a mai scris de situatia datoriilor acumulate de catre RAGCL, datorii pentru care Administratia Financiara a pus sechestru pe mai multe bunuri ale Regiei. Au urmat incercari ale Consiliului de Administratie de a plati o parte din datorii, intalniri cu mai marii Administratiei Financiare, adrese peste adrese si pana la urma o licitatie in urma careia a pierdut...

Campia Turzii. Istoria e lunga si documentatia stufoasa. Important este ca s-a pierdut un teren situat intr-o zona mai mult decat buna, fara ca membri Consiliului Local sa faca mare lucru. O parte dintre ei nu aveau habar de licitatia din 28 august, ceea ce e grav, iar altii stiau, au ascuns asta si chiar au participat la ea, ceea ce e de neiertat.

Si totusi, in al 12-lea ceas, cineva a incercat sa lamureasca situatia. Democratul Radu Borza a pornit pe firul evenimentelor si a convins alti sase colegi sa semneze un convocator pentru o sedinta extraordinara.

S-a propus analizarea masurilor intreprinse de executiv pentru evitarea licitatiei, a demersurilor Consiliului de Administratie si luarea unor masuri pentru ca pe viitor toti factorii implicati sa nu mai fie luati prin surprindere. I s-au alaturat alesi din mai multe formatiuni politice, in frunte cu presedintele PSD, Marius Bordea.

Cacealma cu presedintele

Ce a urmat nu a fost altceva decat o cacealma. Veteranul Virgil Campean l-a pus presedinte de sedinta pe Avram Gal si acesta din urma a zadarnicit eforturile de a se ajunge la o concluzie. A propus un mod de lucru in urma caruia nimeni nu a inteles nimic si nu a lasat initiatorii sa vorbeasca.

La un moment dat, s-a transformat intr-un adevarat avocat al directorului RAGCL, Costache Luca, desi nu era cazul. Radu Borza si Marius Bordea i-au adresat mai multe intrebari, dar raspunsurile nu au mai venit.

Din informarea executivului reiesea ca C.A.-ul Regiei este vinovat, din cea a C.A.-ului ca de vina este executivul si Administratia Financiara. Daca mai era cazul a venit si halucinanta declaratie a secretarului Mircea Gligan: „Consiliul Local si executivul nu aveau ce sa faca. Directorul la randul sau, in situatia in care este Regia, nu avea nici el prea multe de facut”.

Scurt si la obiect! Numai ca saptamana asta urmeaza alta licitatie, de data asta pentru o alta locatie, pe strada Gheorghe Baritiu.

Vinovati... juristii?

Unul dintre cei mai vehementi consilieri s-a dovedit a fi liberalul Gheorghe Lazar. El a pus tunurile pe juristii Primariei: „Cum va culcati seara domnilor si cum va treziti dimineata cand stiti ca s-a pierdut terenul pe mana dumneavoastra? In 28 august nici nu stiati ce inseamna dare in plata. In 27 august noi ne certam aici si cei care stiau nu ne-au spus nimic.

Si viceprimarul a semnat cu cateva zile inainte un document legat de aceasta problema si nu ne-a informat”. Numai ca Lazar mai bine tacea. Replica a venit imediat si nu una favorabila formatiunii sale. „Dar de ce nu v-au informat colegii liberali care au participat la licitatie?”, a atacat Marius Bordea.

„Daca va aduceti aminte, cand s-a deschis subiectul la acea sedinta am vrut sa intervin. Numai ca Adrian Antal era presedinte si a spus ca nu este la ordinea de zi!”, a conchis viceprimarul Ioan Tulai.

Nu asteptati concluziile pentru ca nu vi le putem relata. Poate mai bine incheiem tot cu un citat. „Domnule Borza ati convocat sedinta degeaba. Nu am hotarat nimic”, cuvintele sunt ale lui Marius Bordea. Radu Borza a incercat, dar s-a lovit de interese sau de lipsa de interes. Orasul pierde in continuare! Urmeaza episodul „Baritiu”!

Nota: Pe acei dintre dumneavostra care cred ca pot trage concluzii in urma sedintei extraordinare a Consiliului Local, ii invitam maine, marti, 18.09, ora 16.15 sa urmareasca inregistrarea integrala la ONE TV. Sa ne scrieti daca ati sesizat masurile propuse pentru a nu pierde si alte obiective.