Dupa cum spune seful Politiei Campia Turzii, comisarul sef Cornel Pantea, faptasii au comis infractiunea in timpul noptii, ceea ce constituie o circumstanta agravanta ce i-ar putea determina pe judecatori sa le sporeasca pedeapsa.

Duminica trecuta, in jurul orelor 14.00, oradeanul, M. Gheorghe Romeo, in varsta de 31 de ani, a venit pana la Turda, cu o masina de ocazie. Cum Turda nu era destinatia la care dorea sa ajunga, barbatul astepta, in Micro III, o alta masina, care sa il duca mai departe. In loc de autovehiculul asteptat, omul s-a intalnit cu cei doi baieti, care mai tarziu aveau sa se napusteasca asupra sa.

Dupa ce Romeo a facut cunostinta cu ei, primul fiind T. Alin, iar cel de-al doilea, P. Marius Iuliu, ambii de 19 ani, domiciliati in Turda, intr-un timp foarte scurt, cei trei au devenit tovarasi de pahar. Au baut cat au baut, intr-un restaurant din Oprisani, apoi si-au continuat ispravile bahice intr-o crasma de pe strada 22 Decembrie 1989.

De acolo, incalziti de alcool, turdenii si musafirul lor oradean au hotarat sa mearga la o discoteca, in Campia Turzii. Oradeanul, prudent, si-a ascuns 300 de lei la ciorap, dar era prea tarziu: prietenii sai de pahar l-au simtit ca “este in bani”.

Comisarul sef, Cornel Pantea, spune ca, odata ajunsi la Campia Turzii, cu un taximetru, turdenii l-au atras pe musafirul lor, cu care bausera toata dupa-masa, pe o strada laturalnica si acolo, la adapostul intunericului, l-au batut, iar apoi i-au luat toti banii pe care i-au gasit asupra sa.

Oradeanul a ajuns la spitalul din Campia Turzii, iar cei doi tineri s-au ales cu prima isprava penala din viata lor. Fata de cei doi s-a luat masura retinerii pe timp de 24 ore, urmand a fi prezentati Judecatoriei Turda cu propunere de arestare preventiva, pentru comiterea infractiunii de talharie. Iar daca vor fi gasiti vinovati, ei vor plati un pret mare, masurat in ani multi de puscarie.