Mare sarbatoare mare ieri la Grupul Scolar „1 Mai” Ploiesti, unde primarul municipiului, Emil Calota, a deschis anul scolar 2007-2008. Cadrele didactice s-au imbracat ca de gala, doamnele in deux-piece-uri sau rochii care ieseau in evidenta iar domnii profesori, daca in alti ani isi mai permiteau sa se imbrace oricum, anul acesta si-au scos costumele.

Venirea edilului-sef a produs stari de agitatie atat profesorilor cat si elevilor. Liceenii, care nu aveau chef sa auda in prima zi de scoala, dupa o vacanta lunga, discursul primarului au stat la poarta unitatii, s-au pitit dupa copacii din curtea scolii sau au stat pur si simplu la careu dar cu castile pe urechi. Unii liceeni au incercat sa iasa la un moment dat din careu insa nu li s-a permis.

„Unde va duceti mai derbedeilor?Nu vedeti ca a venit domnul primar?Asa v-ati imbracat voi? Nu aveti pic de respect pentru cel care ne conduce orasul!”, a urlat o doamna profesoara.

„Mergem la toaleta...ce nu avem voie?” au raspus tinerii.Furioasa doamna le-a impus:”Nu plecati nicaieri! O data vine si domnul Calota in scoala si voi ne faceti de ras!Daca plecati toti...cu cine mai vorbesc oficialitatile?Doar cu noi?”.

La ora 10.00, doar jumatate dintre liceeni mai ascultau sfaturile edilului sef despre cat de importanta este scoala si cum trebuie sa se comporte ei, ca si elevi.