Din mila vecinilor

Casa in care au locuit a fost revendicata de proprietar, iar cele trei familii s-au trezit in mijlocul strazii. „Proprietara, Ruxandra Aldescu, a venit cu executorul si ne-a aruncat in strada. Numai noi stiu cate am indurat de atunci... ploi, frig calduri mari. Copiii n-au unde sa invete si ii trimitem la vecini.

Tot ei ne ajuta si cu o bucata de paine sau altceva”, ne-a povestit Georgeta Petre, una dintre fostele locatare de pe Lobacevski, numarul 12. ホn momentul in care ne aflat la fata locului, un vecin s-a oprit si le-a intins femeilor o paine si niste struguri. „ホi ajutam si noi cum putem. Daca Primaria nu face nimic...”, ne-a spus vecinul.

Primarul nu citeste corespondenta?!

Georgeta petre sustine ca a trimis scrisoare chiar si la Emil Calota acasa, dar tot fara rezultat. „I-am bagat primarului chiar si in casuta postala de acasa o scrisoare despre situatia noastra. Nu a rezolvat nimic. Nici cei din Casa Alba nu ne-au dat vreun raspns”, s-a mai vaitat femeia.

Pentru a le lasa in continuare casa, proprietara le-a cerut celor trei familii trei miliarde de lei vechi. „Ne-a cerut trei miliarde ca sa ne lase in casa. I-am spus ca-i dam trei milioane (n.r.- lei vechi) pe luna si nu a vrut. Noi nu avem atatia bani. Lucram la Salubritate la Primarie...”, a mai adaugat Georgeta Petre.

Primaria, dupa cum sustin femeile, i-a trimis in caminul dupa Rafinorilor. „Acolo nu ne ducem nici in ruptul capului. Cum o sa ne mai dam noi copiii la scoala daca vom locui printre boschetari si hoti!?”, se intreaba Georgeta. Oamenii au speranta ca, prin intermediul presei, Primaria ii va ajuta. Asta speram si noi.