De citeva zile a inceput scoala, iar Maria Mirabela si Elena ar fi trebuit sa treaca in clasa a II-a, respectiv clasa a IV-a. Insa invatatoarea din Cisnadie i-a recomandat lui Ion Dima, tatal celor doua fete, ca acestea sa repete anul scolar. Sint mult in urma cu invatatura fata de ceilalati copii din clasa. „Am stat in Sibiu, in cartierul Turnisor, iar fetele au mers la o scoala de acolo.

Ne-am mutat in Cisnadie cind fetele erau in semestrul 2, dar invatatoarea mi-a recomandat ca ele sa repete anul. Am fost de acord pentru ca am vazut ca la scoala din Turnisor nu prea se facea carte. Pe fetitele mele le cresc de cind sint mici. Am divortat de sotia mea din anul 2000 si vreau tot ce este mai bun pentru ele.

Incerc sa le ofer o copilarie fericita, asa din putinul pe care-l am si cum pot eu", povesteste Ion Dima.

Sarace si bolnave

Cu toate ca tatal lor incearca sa le ofere o copilarie fericita, boala nu le ocoleste. Mezina familiei, Maria Mirabela, s-a nascut cu astm, iar din cauza unei alimentatii necorespunzatoare acum are anemie si lamblia. Micuta trebuie sa mearga la control la un medic specialist din Cluj o data la trei luni.

Pentru ca are doar 8 ani, ea trebuie sa fie insotita de tatal sau, care spune ca se descurca foarte greu cu banii. „Eu am o pensie un pic peste 250 de lei si alocatia lor. Fetita cea mica are alocatia dubla, deoarece este incadrata la handicap mediu. Ne descurcam foarte greu, mai ales ca in camera in care stam ar fi trebuit in mod normal sa fie o baie.

Nu are incalzire, iar daca fac de mincare, daca spal, orice trebuie sa incalzesc la curent, care este foarte scump. Iar chiria este de 150 de lei pe luna. Ne este foarte greu", povesteste, cu lacrimi in ochi, barbatul.

Maturizate de greutati

Desi un copil de virsta lor se joaca cu papusi, micutele din Cisnadie sint constiente de situatia lor si nu indraznesc sa le ceara tatalui lor jucarii sau mincaruri scumpe. „Sint copii si vad si ele la ceilalti ce lucruri au, ca maninca ceva dulce. Eu am incercat, pe cit posibil, sa le mai iau cite o inghetata. Sint si zile in care le trimit la scoala doar cu piine si margarina.

Eu le spal si le calc lucrurile. Chiar si invatatoarea a apreciat faptul ca am grija de ele si ne-a mai ajutat cu bani. As da orice ca sa le ofer o viata mai buna. Sufar cind stiu ca stam in aceasta camera, unde se infiltreaza apa, lucru care-i agraveaza starea de sanatate a fetitei mai mici. Si cea mare este bolnava cu inima, nici macar patul nu-l poate face deorece oboseste imediat.

S-au imbolnavit si din cauza ca anii din urma am dormit chiar si prin vagoane de tren", marturiseste omul. Trei suflete au nevoie de o mina de ajutor.

Strigat disperat

Ajuns la capatul puterilor, Ion Dima apeleaza la oamenii de bine, pentru a-si putea creste in continuare fiicele. Nu are rude, iar sotia sa nu s-a mai interesat de mai bine de sapte ani de fetite. Barbatul spune ca nu-si poate imagina viata fara cei doi copii, de aceea isi roaga semenii sa-l ajute.

Cei care vor sa ajute cu bani, alimente, haine sau macar cu un sfat si o vorba buna, pot gasi familia Dima in Cisnadie pe strada Magurii nr. 29 sau pot lua legatura cu Ion Dima la numarul de telefon 0751-758.506.