In conditiile in care o garsoniera costa aproximativ 50.000 de lei, se poate spune ca o inmormantare ajunge la aproape jumatate din pretul acesteia. Concesionarea unui loc de veci la dimensiunea 2,5x1,2, pe vecie, in cimitirul Mihai Bravu, de exemplu, ajunge la 640 de lei. La acest pret se mai adauga o contributie anuala de maxim 30 de lei.

Dupa „achizitionarea” terenului, urmeaza „constructia”, in functie de bani. „Majoritatea oamenilor prefera morminte simple. In conditiile astea, cu totul, ii duce la aproximativ 2.800 de lei”, ne-a declarat referentul cimitirului Mihai Bravu, Florin Sterie. Preferintele celor cu bani nu se rezuma decat la o simpla cruce.

Acestia isi fac adevarate „monumente funerare”. „Avem chiar si morminte cu cruci si borduri de granit negru. Costa multi bani fiindca materialele le aduc din strainatate si le prelucreaza aici. Unii au dat chiar si 15.000-20.000 de lei ca totul sa fie pe granit negru”, ne-a mai marturisit Florin Sterie. Termopanele sunt la moda si aici, in cimitir.

„Acum se lucreaza la un cavou cu doua locuri si cu geam termopan pe afara. Nu stiu cat l-a costat pe om, dar numai cimentul bagat in peresi costa mii de lei...”, a mai adaugat referentul.