Fostul prefect a fost invitat la Tele'M, intr-o editie speciala. Moderatorul Stefan Susai a citit mai multe fraze din cartea pe care o pregateste Prisacaru. "Voi scoate o carte cu ce s-a intimplat in acele zile de cosmar pentru mine si pentru familia mea. Sper ca in doua luni sa fie publicata.

Vreau sa reintru in viata publica, vreau sa ma inscriu la un doctorat, vreau sa ma intorc la Prefectura", a spus Radu Prisacaru.

Fostul prefect s-a referit la mai multe situatii si persoane din Iasi.

IDEI PRINCIPALE:

- sint nevinovat, dosarul meu a fost fabricat la comanda, sint implicati si politicieni, si fostul subprefect Tudor Leonte;

- in Iasi sint grupuri de influenta care pot baga oamenii dupa gratii;

- vreau sa revin in politica si sa candidez;

- Nicu Paduraru este un prefect slab, nu trebuia sa-l demita pe Valerian Salavastru, un profesionist in administratie;

- iesenii au incredere in mine, ma opresc pe strada ca sa-mi ceara ajutorul; astept rezultatele unui sondaj de opinie si vad daca reintru in politica;

Declaratii facute de Radu Prisacaru, despre dosarul de la DNA

"Mi se pregatise inca un dosar, cu o luna inainte, pentru legaturile Prefecturii cu un ziar din Iasi. Nu pot sa va spun acum cine a pregatit dosarul".

"Se zvonea ca cei care au dosare la DNA sint chemati pentru a aranja alte dosare, de aceea am inregistrat convorbirile cu Forna. Si mie DNA mi-a spus ca daca ii ajut intr-un alt caz de coruptie, scap de cazul meu. I-am spus procurorului ca sint nevinovat si ca nu sint turnator. Am dat nenumarate cazuri de coruptie din functia pe care am avut-o si pe care sper ca o sa o am din nou".

Radu Prisacaru despre actualul prefect, Nicu Paduraru, si despre Valerian Salavastru:

"Vreau sa revin pe functia de prefect. Este functia mea, am cistigat-o prin concurs."

"Nicusor Paduraru nu este prefect interimar. Intrebati-l ce titulatura are. Imaginea pe care o are acum Prefectura nu este aceea pe care mi-as dori-o. Nicu Paduraru este slab. Nu pot sa nu-mi iau si eu, prin ceea ce mi s-a intimplat, o parte de vina, dar cred ca prefectul trebuie sa fie foarte puternic. Trebuie sa fie foarte cunoscut. Daca pot sa-i reprosez ceva dl. Paduraru este ca nu stie lumea, nu-l cunoaste lumea, nici sefii de servicii."

"L-as ruga sa deie drumul la acele acte pe care le astept de un an de zile. Altfel voi fi nevoit sa ma adresez justitiei. S-ar putea sa se teme ca voi reveni pe post. S-ar putea sa se roage ca eu sa nu revin, eu va spun sincer, ma rog pentru sanatatea lui, a sotiei si a fetitei lui."

"Ca prefect, inteleg faptul ca Nicusor Paduraru isi doreste o persoana in care sa aiba incredere deplina. Dar, cunoscindu-l pe Valerian Salavastru, pot sa spun ca era un profesionist desavirsit. Cred ca nu trebuia sa fie schimbat".

"Salavastru lucra la dosare importante si poate a fost schimbat din aceasta cauza".

Radu Prisacaru despre cei din "spatele" dosarului sau:

"Acum nu exista relatii cu domnul Leonte, nu m-am vazut cu dumnealui de cind am plecat de la Prefectura. Nu am inteles solicitarea lui catre DNA, de a ma re-aresta. Eu nu as fi facut asa ceva. Nu am o explicatie, cu un om cu care am lucrat bine, rau, nu as fi putut face acest lucru".

"(Leonte) a facut parte dintr-un grup care a orchestrat toate acestea."

"- Arestarea dvs. are fire care duc la PSD?

- Nu stiu daca neaparat la PSD, dar in zona politica sigur.

- Palatul Roznovanu?

- Nu neaparat, cu dl primar am avut o relatie nu dintre cele mai bune, dar ne-am respectat, iar acest respect continua si in acest moment.

- Dl Nichita va privea ca la un adversar?

- Sigur, dupa ultimul sondaj pe care il vazusem cu 3 zile inainte sa plec in concediu, eram al doilea ca si intentie de vot in Iasi, la distanta foarte mare de ceilalti contracandidati, dupa dl Nichita."

Radu Prisacaru se gindeste sa reintre in politica:

"Este o optiune sa intru in politica. In citeva zile voi lua o decizie. Am foarte multe lucruri de facut. Cred ca iesenii vor avea incredere in mine daca ma voi hotari sa candidez. Nu stiu deocamdata la ce o sa candidez, s-ar putea sa ramin apolitic, dar in viata publica".

"Acum se face un sondaj in Iasi. In functie de rezultatele acestui sondaj, voi hotari daca voi reintra in politica. Vreau sa vad daca iesenii mai au incredere in mine".

Telespectatorii care au intrat, telefonic, in direct, si-au manifestat toti sustinerea si sprijinul pentru Radu Prisacaru, pe un ton foarte entuziast. "Nu mai am puterea sa ii ajut acum pe oameni, dar acestia ma opresc pe strada si ii indrum spre institutiile care pot sa o faca", a spus Prisacaru.

Dialog telespectator - Radu Prisacaru:

- Aveti stiinta de fabricarea unor dosare la Iasi, cit timp ati fost prefect?

- Da, dar nu pot sa va dau nume. Nu erau probe in acel dosar. Am intrebat si eu avocati, juristi..

- Stie dl. prefect de existenta unui grup in Iasi care ar putea comanda dosare?

- Exista grupuri de influenta care pot ajunge pina la procurori.

Radu Prisacaru despre ziaristii care l-au dezamagit

Fostul prefect a povestit ca era in arestul de la Iasi, cind a auzit ce spun ziaristii din Iasi despre el. "Ziaristii vorbeau despre mine si am auzit tot ce au spus. Cu unii am lucrat zi de zi, timp de peste un an. Nu ma asteptam ca aceste persoane sa ma desconsidere asa".

Radu Prisacaru despre politicienii actuali

Fostul prefect i-a caracterizat pe scurt pe citiva dintre oamenii politice ieseni:

- Relu Fenechiu (deputat PNL): "un parlamentar bun"

- Gheorghe Nichita (primar): "a promis multe si nu a respectat tot"

- Constantin Simirad (fostul primar): "o figura"

- Monica Macovei (fost ministru al Justitiei): "nu comentez"

- Daniel Morar (sef DNA): "nu comentez"

- Valerian Salavastru (fost sef de cabinet prefect): "un profesionist in administratie"

- Lucian Flaiser: "sufletist"

- Florin Ungureanu: "Dumenzeu sa-l ierte. Un prieten bun".

Fostul prefect este hotarit sa revina in viata publica, motiv pentru care si-a facut si un blog .