Ghinionul terenului propriu

Didi va incerca sa revina cu gol in primul 11, dupa absenta de la Constanta

De la inceputul campionatului si pina in prezent, formatia din Gruia a evoluat mai bine in deplasare decit acasa. Daca pe terenuri straine trupa lui Andone a obtinut numai victorii, meciurile de acasa s-au dovedit a fi mult mai dificile. Astfel, singurele puncte pierdute in acest sezon au venit in urma jocurilor cu Poli Timisoara (2-2) si Steaua Bucuresti (0-0).

Mai mult, si ultima partida disputata pe arena „Dr Constantin Radulescu“, impotriva Ceahlaului, i-a intrebuintat serios pe clujeni, care s-au impus chinuit cu 2-1. Presedintele clubului, Iuliu Muresan este precaut inaintea confruntarii cu moldovenii, apreciind faptul ca Poli Iasi va da totul pe teren pentru a obtine un rezultat bun dupa infringerea usturatoare cu Dinamo.

„Ne asteapta un meci greu din mai multe puncte de vedere. In primul rind, evoluam acasa, si pentru noi meciurile de pe propriul teren s-au dovedit mai dificile decit deplasarile. In plus, Poli Iasi are ceva de demonstrat dupa insuccesul cu Dinamo. Sper sa ne aratam valoarea si sa cistigam toate punctele“, a precizat Muresan.

In ceea ce priveste indisponibilitatile, „feroviarii“ nu se vor putea baza pe Ogbonna si Cadu, ambii accidentati. De remarcat este revenirea in echipa a brazilianului Didi, care si-a ispasit etapa de suspendare dupa cartonasul rosu incasat cu Ceahlaul.

Prima echipa pe care Andone o va trimite in teren ar putea sa arate astfel: Stancioiu - Tony, Sousa, Sandberg, Panin - Minteuan, Dani - Semedo, Didi, Trica - Fabbiani.

Popa este circumspect

De partea cealalta, Ionut Popa nu va putea miza pe Ciobanu, accidentat, Mijin, nepus la punct cu pregatirea fizica, si Bilba, suspendat. In aceste conditii, antrenorul iesenilor este constient ca misiunea Politehnicii va fi una extrem de dificila la Cluj: „Pentru noi, un punct la Cluj ar fi mare.

Spun asta pentru ca echipa lui Ando (n.r., Ioan Andone) este in acest moment aproape imposibil de invins. E imbatabila, si mai cu seama pe teren propriu. La cum joaca acum, Clujul poate bate pe oricine si doar nesansa a facut sa piarda puncte.

Daca va continua sa joace la fel, CFR Cluj va suferi foarte putine esecuri in acest campionat si se va bate cu siguranta pentru primele doua locuri“, este de parere Popa. Partida CFR Cluj - Poli Iasi, contind pentru etapa a VIII-a a Ligii 1, se va disputa duminica, de la ora 20.30 si va fi transmisa de Kanal D.