Inspectorul general, Cornel Sandu a fost notat cu calificativul “nesatisfacator”, in timp ce adjunctii sai, Elena Ignat si Marcel Stan au primit calificativul “bine”. Activitatea Oanei Badea nu a fost evaluata deoarece aceasta a fost detasata de pe postul de inspector general adjunct la minister, iar la momentul evaluarii abia ce revenise pe post.

Se simt nedreptatiti

Atit Cornel Sandu, cit si Elena Ignat, cei care se afla si in prezent pe functii, contesta calificativele acordate. Aceasta din urma ne-a declarat ca se simte “profund nedreptatita” de acest calificativ.

Ea isi argumenteaza contestarea atit pe aprecierile din cei 23 de ani de cind lucreaza ca dascal, in care niciodata nu a avut decit foarte bine, dar in special pe ceea ce considera ca a adus un plus in invatamintul din Alba ca adjunct al sefului inspectoratului.

In cursul zilei de ieri ne-a declarat ca nu i-au fost aduse la cunostinta motivele pentru care a primit acel calificativ si ca este de asteptat ca saptamina viitoare sa fie chemata la minister, precum si inspectorul general, ocazie cu care spera sa afle ce li se reproseaza si sa fie ascultati pentru a-si argumenta contestatia.

Elena Ignat este convinsa ca, pe linga activitatea curenta ce ii revenea ca inspector general adjunct, ea a promovat multe initiative proprii pentru a imbunatati activitatea din scoli.

Dintre acestea ea a mentionat in primul rind doua proiecte cu mare impact in scoli: “Ziua cartii, primita ca o sarbatoare in scoli de profesori, elevi si parinti” si proiectul “Darul bucuriei” prin care copiii sint educati pentru a-si intrajutora, in special in perioada marilor sarbatori crestine, colegii care provin din familii sarace.

Alte argumente ar fi organizarea zilei pensionarilor din invatamint, dinamizarea activitatilor educative in scoli, schimbarea opticii privind inspectiile scolare, care sa nu mai fie bazate pe aroganta, duritate si adesea badarania inspectorilor, dar si a muncii dascalilor cu parintii.

Metodistii, sustine Elena Ignat, au fost in aceasta perioada si prin contributia proprie, pentru prima oara, selectati dupa criterii de performanta si nu dupa culoarea politica. Acestea ar fi citeva dintre argumentele sale la “enigma” ce a insemnat calificativul acordat.