Intilnirea cu nou-promovata Liberty Oradea, se anunta un meci extrem de dificil, conducatorii clubului fiind decisi sa nu mai tolereze nici un pas gresit facut de elevii lui George Ciorceri.

“Trebuie neaparat sa cistigam, pentru a continua lupta pentru promovare si pentru a nu pierde plutonul fruntas al clasamentului”, a declarat Marian Sarmes, presedintele CA.

“Atmosfera este sumbra, deoarece rezultatele nu au fost cele asteptate de noi. Sintem cu totii vinovati, iar simbata trebuie sa stergem tot ce am facut prost in partidele anterioare si sa ne reabilitam”, a declarat Ciorceri, antrenorul unirist.

Marincean va juca impotriva fostei sale echipe

Fundasul unirist Cosmin Marincean va fi la primul meci impotriva fostei sale echipe cu care a reusit promovarea in Liga I (2006). “Liberty este periculoasa deoarece are o conducere care stie ce vrea. Sint bine pregatiti fizic, fotbalisti tineri, au inlocuit antrenorul, in concluzie ne asteapta o intilnire dificila.

In campionatul in care am terminat pe primul loc aveam la Salonta o echipa superioara valoric celei de acum, dar nici aceasta nu este de neglijat. Se anunta un meci foarte greu, pe muchie de cutit, dar nu unul special pentru mine.

Im primul rind mi-as dori sa evoluez si apoi e obligatoriu sa cistigam, daca mai vrem sa contam in batalia pentru Liga I”, a incheiat Marincean, prezent in teren in “dubla” Liberty-Unirea din sezonul 2005-2006, doua victorii pentru bihoreni, 1-0 si 2-0.

Tibor Selymes (37 ani), este noul antrenor al al oaspetilor, component al “Generatiei de aur”, fost la FC Sopron (Ungaria), acesta dorind sa debuteze cu dreptul, la Liberty.

“Ziua FIFA Fair-play”

Federatia Romana de Fotbal a decis ca in zilele 21, 22, 23 septembrie sa celebreze “Ziua FIFA Fair-Play”, la jocurile din primele trei esaloane fotbalistice.

Astfel, cluburile gazda vor afisa un steag cu inscriptia “fair play”, echipele se vor alinia pentru intonarea imnului national, crainicul arenei va citi un text din codul “Fair Play al FIFA”, iar capitanii ambelor echipe vor lectura un text ce promoveaza respectul fata de adversari, acest ceremonial urmind sa se desfasoare la Alba Iulia, cu ocazia intilnirii dintre FC Unirea si Liberty Oradea.

Echipa probabila: Rotaru - L.Oroian, I. Cazan, Marincean, Selagea - Foro, Dalbea, Ghiorma, Galdean - And. Zagrean, Pepenar. Accidentati: Dascalescu, Adrian Goga.

Arbitri: Ene Mihai (Bucuresti) - Szabo Gero (Cluj Napoca) si Radu Iulian (Bucuresti). Rezerva: Curta Ovidiu (Tg. Mures) Observator FRF: Lovin Gheorghe (Rm. Vilcea).

Seria a II-a

Ariesul Turda - Muresul Deva, FC Tirgoviste - CFR Timisoara, Corvinul Hunedoara - FC Caracal, FC Unirea Alba Iulia - Liberty Oradea, Poli II Timisoara - FCM Resita, Jiul Petrosani - FC Drobeta, Minerul Lupeni - CSM Rm. Vilcea, FC Bihor - IS Cimpia Turzii, FC Arges - Gaz Metan Medias