Daca ar fi sa ne luam dupa trendurile din piata muncii, cei mai multi prahoveni se indreapta acum catre profesii din domeniul financiar, marketing, vanzari, imobiliare si IT&C, sperand ca astfel sa obtina niste venituri mai consitente, cu multe peste media salariala actuala.

Insa, daca luam in calcul declaratiile de venit inregistrate de Fiscul prahovean pentru anul fiscal 2006, este lesne de observat ca de cele mai mari castiguri se bucura cei cu profesii liberale, precum avocatii, notarii, doctorii sau lichidatorii judiciari.

Potrivit datelor oferite de Directia Generala a Finantelor Publice Prahove, in anul 2006, cel mai mare venit declarat la Fisc de catre un prahovean se ridica la suma de 4 miliarde lei vechi pe an, fericitul posesor al banilor fiind un avocat din Ploiesti.

In top, acesta este urmat de doi locuitori din comuna Brazi, un doctor si un lichidator judiciar, a caror venituri declarate pe anul trecut s-au ridicat la 3,8 miliarde, respectiv 3,4 miliarde lei vechi.

Pe locul patru, in acelasi top se situeaza, cu circa doua miliarde lei vechi mai putin, un notar din Ploiesti, care a declarat la Fisc ca a castigat anul trecut, practicand aceasta profesie, nu mai putin de 1,3 miliade lei vechi. Sa tot traiesti in Romania cu banii astia...