In turneul de seniori pe echipe, la care au participat sase echipe, s-a impus Clubul de Sah Deva cu 9 puncte, urmat de Clubul Municipal de Sah Alba Iulia cu 8 puncte si Unirea Ratisor (Serbia) cu 6 puncte, albaiulienii pierzind meciul decisiv pentru locul 1 cu sahistii din Deva.

“Chiar daca nu am reusit sa pastram trofeul cistigat anul trecut, turneul a fost extrem de util pentru clubul nostru. In echipa de seniori a debutat Adrian Secheres, pe care l-am folosit ca titular in toate meciurile, desi are doar 9 ani.

In cele cinci meciuri jucate, Adrian a reusit trei victorii, dar a jucat bine si in cele doua partide pierdute, diferenta fiind facuta de experienta mult superioara a adversarilor sai. De aceea pot spune ca am pierdut un trofeu, dar am cistigat un jucator pe care echipa se va putea baza in anii urmatori”, a declarat Marius Ceteras, antrenorul albaiulienilor.

In concursul individual de seniori s-a impus Ion Ardelean (Serbia) urmat de Ovidiu Lupu (Sah Club Cugir), Razvan Teodorescu si Cantemir Dan (ambii de la Clubul Municipal de Sah Alba Iulia).

In concursul individual de copii, in absenta lui Adrian Secheres si Mihnea Costachi care au fost inscrisi in turneul de seniori pentru a juca cu adversari cit mai puternici, in perspectiva participarii la Campionatul Mondial de juniori, lupta s-a dat intre alti doi juniori ai clubului municipal albaiulian.

In cele din urma Andrei Sovre s-a clasat primul, devansindu-l pe colegul sau de club Elisei Rusu si pe Marius Udrea (Rapid CFR Teius).

Dar sahul este un sport pentru toate virstele, in care niciodata nu este prea tirziu pentru a obtine rezultate notabile.

Iar la Geoagiu Bai nu doar juniorii clubului municipal albaiulian s-au numarat printre premiati, ci si distinsa doamna Constanta Rogozanu, care la 67 de ani a cistigat medalia de argint in prima editie a Campionatului National de veterane, turneu desfasurat, de asemenea, in cadrul festivalului “Toamna Sahista Transilvana” si care a avut ca sponsor Loteria Romana.

Prezenta la toate competitiile desfasurate in ultimii ani in Alba Iulia, doamna Constanta Rogozanu isi vede rasplatita astfel pasiunea sa extraordinara pentru sah.