Hotelierii ii asigura pe turisti ca tarifele pentru o vacanta de neuitat in aceasta iarna, la munte, nu vor fi mai mari decat cele de anul trecut, iar oferta va fi mult mai bogata.

Bauturile de la cinele festive sunt incluse in pretul pachetului, iar turistii care vor dori sa petreaca noaptea dintre ani la o vila de 3 stele in sistem all inclusive vor trebui sa scoata din buzunare in jur de 2.000 de lei de persona, pentru 6 nopti de cazare.

In oferta de anul acesta hotelierii au introdus petreceri speciale, concursuri de dans, parade de moda dar si servicii suplimentare precum cosmetica, fitness, piscina, jacuzzi sau masaj. La un hotel de patru stele din Sinaia, turistii vor plati pentru un sejur de 6 zile in jur de 2.000 de lei de persoana.

Pentru 6 nopti de cazare cu masa de Revelion si cu cina festiva de pe 1Ianuarie, la cabana, turistii vor scoate din buzunar in jur de 1.400 de lei de persoana. Hotelierii si proprietarii de pensiuni cofirma ca de luna viitoare, mai mult de jumatate din spatiile de cazare vor fi deja rezervate pentru sarbatorile de iarna. Turistii spun ca un sejur la munte, iarna, este binevenit.

Dumitru Micu spune ca a ales sa petreaca sarbatorile de iarna la Azuga pentru ca s-a saturat sa tot stea acasa sau sa mearga la restaurant, in Ploiesti. Cei care nu-si permit un sejur de 6 zile la hotel, dar vor dori sa petreaca sarbatorile de iarna la munte, intr-o pensiune, vor plati in jur de 900 de lei pentru cazare, iar masa se achita separat, contra 70 de lei pe zi.

La pensiunile montane de pe Valea Prahovei, turistii au parte si de obiceiuri endemice. Ei pot participa la sacrificarea porcilor si la preparea bucatelor traditionale romanesti dar si de plimbari cu sanii trase de cai.