Potrivit purtatorului de cuvant al Penitenciarului, Mariana Tudor, „cu ocazia verificarii efectuate in timpul noptii la camera in care era cazata persoana privata de libertate, personalul de serviciu a constatat decesul acesteia, deces survenit prin autoagresiune.

Arestatul si-a sectionat pachetul vascular de la incheietura cotului drept.” Traian Micu se afla in arest preventiv pentru o perioada de 29 de zile si fusese transferat in Penitenciarul Ploiesti in cursul zilei de luni, de la Spitalul Penitenciar Jilava.In acest caz, s-a deschis o ancheta, urmand ca in urma autopsiei, specialistii sa stabileasca exact cauza decesului.

Biroul de presa al Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova a anuntat, la randul sau, oficial, ca „din primele investigatii a reiesit ca moartea sa a fost violenta si s-a datorat hemoragiei externe produse ca urmare a unei plagi taiate la plica cotului drept, cu sectionarea arterei brahiale.

Leziunile constatate s-au putut produce cu un fragment de lama de ras ce a fost identificata la fata locului. Cercetarile sunt continuate de catre procurorii unitatii noastre.”

Traseul mortii

Traian Micu a fost trimis din arestul Inspectoratului de Politie Judetean Prahova la Spitalul Penitenciar Jilava, pentru efectuarea unei expertize psihiatrice. Luni, a revenit in Ploiesti si a fost cazat la Penitenciar, de unde urma sa fie dus inapoi in arestul Politiei.

Tot luni, Micu a fost prezentat instantei de judecata pentru solutionarea cererii de prelungire a starii sale de arest preventiv. In tot acest timp el a fost insotit de un supraveghetor. Seara, Micu a revenit in celula. Citeva ore mai tarziu, el a fost gasit mort. Se taiase cu lama. Pe 5 septembrie, Traian Micu a mai avut o tentativa de sinucidere in incinta arestului I.P.J. Prahova.

Atunci, el s-a aruncat in cap de pe patul supraetajat aflat in camera unde fusese depus.

A spus ca-si doreste moartea

Traian Micu si-a ucis, la inceputul lunii septembrie, fiul de 13 ani, fosta sotie si pe tatal acesteia, chiar in casa in care acestia locuiau, din cartierul Bereasca. Dupa comiterea faptei, s-a predat la Politie.

In prima declaratie data in fata politistilor, ucigasul a precizat ca dupa comiterea faptei a vrut sa se sinucida aruncandu-se in fata trenului, dar ulterior s-a razgandit dorind sa fie pedepsit. Barbatul le-a povestit politistilor ca a mers in locuinta fostei sale sotii, in noaptea de sambata spre duminica, a sarit gardul casei si s-a ascuns intr-o anexa a locuintei.

In jurul orei 6.00, cand fostul sau socru, in varsta de 72 de ani, a iesit in curte pentru a da de mancare pasarilor, barbatul l-a lovit pe acesta in cap cu o furca si cu un ciocan, dupa care a ascuns cadavrul in beciul locuintei.

O ora si jumatate mai tarziu, a iesit in curte si fosta sotie, in varsta de 39 de ani, pe care a sugrumat-o.Dupa aceea, barbatul a mers in camera in care dormea fiul sau si l-a sugrumat si pe acesta, in somn. El le-a spus politistilor ca a decis sa-si ucida copilul pentru ca nu a dorit ca acesta sa creasca fara tata, asa cum a crescut el.