De cind a promovat CFR Cluj in prima liga, Dinamo nu a reusit sa invinga in Gruia. O stia atit Ioan Andone, cel care avea pe umeri greutatea mentinerii pe primul loc, cit si Walter Zenga, noul tehnician al „ciinilor“ investit cu ruperea acestei traditii nefaste pentru formatia sa.

De aceea, ambii tehnicieni si-au pregatit „armamentul greu“, gata de a semna cu o victorie epilogul acestei etape. In teren, scintei. Intrarile tari, privirile amenintatoare sau strigatele de lupta au fost armele cu care gladiatorii aflati pe iarba arenei „Dr. Constantin Radulescu“ au incercat sa-si intimideze adversarul. Printre acestea, ratacite, citeva ocazii de poarta.

Fabbiani a smuls primul aplauzele publicului, in minutul 6, insa incercarea sa de a relua cu capul din marginea careului mic a esuat. Impinsi in terenul propriu de iuresul gazdelor, „ciinii“ lui Zenga lasau mai degraba impresia unei formatii venite la mila adversarului decit a campioanei in cautarea revirimentului.

Semedo (’11) si din nou Fabbiani (’16) au semanat panica in careul lui Lobont, dar tabela de marcaj se incapatina sa ramina blocata la 0-0.

De nicaieri, insa, a cazut golul dinamovist. Vorbind parca limbi straine, Stancioiu si Panin nu s-au inteles la o minge usoara, invitindu-l pe Cristea sa introduca mingea in plasa (’19). Pentru prima oara in acest sezon, CFR-istii erau condusi pe propriul teren, iar ingrijorarea se lasa, incetul cu incetul, asupra arenei din Gruia.

Didi, ingerul salvator

Semne bune nu pareau sa ofere nici debutul partii secunde. Catalin Munteanu (’52), cu o lovitura de cap din apropierea portii, si bara lui Bratu (‘53) au sporit nelinistea in rindul „feroviarilor“, care isi vedeau favoritii chinuindu-se sa nu piarda jocul de sub control.

Cel care a dat tonul revenirii gazdelor a fost argentinianul Fabbiani, dar sud-americanul nu a fost in gratiile zeului golului aseara, ratind oricum si de oriunde, cu precadere din careul mic al lui Lobont. Intr-un final, a venit si izbavirea.

Pariul din acest sezon al lui Ioan Andone, brazilianul Didi, l-a invins cu o frumoasa lovitura de cap pe Lobont, oferind doza de adrenalina de care gazdele duceau o lipsa acuta (’75). A fost, totusi, ultima reusita a meciului, chiar daca acelasi jucator a avut ocazia dublei (’86), iar Danciulescu s-a intrecut cu Fabbiani la capitolul ratari monumentale (’82, ’87).

CFR Cluj - Dinamo 1-1 (0-1)

Marcatori

CFR: Didi ‘75

Dinamo: Ad. Cristea ‘19

Arbitri

Alexandru Tudor (Bucuresti), Zoltan Szekely (Baia Mare), Eduard Dumitrescu (Pitesti)

Cartonase galbene

CFR: Tony ‘20, ‘92, Trica ‘40, Cadu ‘55, Didi ‘64, Fabbiani ‘69

Dinamo: St. Radu ‘20, Pulhac ‘20, Bratu ‘55, Galliquio ‘68

Cartonase rosii

CFR: Tony (‘90)

Schimbari

CFR: Minteuan (Trica, ‘56), Manuel Jose (Culio, ‘82), Anca (Dani, ‘89)

Dinamo: Bostina (Bratu, ‘65), Oprita (C. Munteanu, ‘74), Chiacu (Ad. Cristea, ‘89)

AntrenorI

CFR: Ioan Andone

Dinamo: Walter Zenga

Stadion: „Dr. Constantin RAdulescu“

Spectatori: 11.000